Donald Tramp i Kamala Haris
Donald Tramp i Kamala Haris Foto: EPA-EFE/ALLISON DINNER/KENNY HOLSTON

U završnici konvencije Demokratske stranke, potpredsednica SAD Kamala Haris i formalno je prihvatila kandidaturu za predsednika države i u svom govoru pozvala na okončanje rata u Gazi i pozvala na borbu protiv tiranije širom sveta. Poručila je da obećava da će biti predsednica svih Amerikanaca. Obećala je i borbu za srednju klasu, kao i na pravo na abortus.

Harisova je u govoru koji je trajao 45 minuta govorila o ličnom životu, obećala borbu za srednju klasu i na momente oštro kritikovala svog protivkandidata iz Republikanske stranke Donalda Trampa.

Harisova je rekla da će Trampov program „Projekat 2025“ zemlju gurnuti unazad i dodala: „Ameriko, ne idemo unazad!“ Nekoliko puta tokom obraćanja isticala je da će se boriti za bolji život srednje klase i da je to „cilj njenog mandata“.

PROČITAJTE JOŠ:

„Tramp se ne bori za srednju klasu, već za „svoje prijatelje milionere“, on će im smanjiti poreze što će povećati javni dug. Trampovi porezi će povećati cene za srednju klasu, a mi ćemo smanjiti poreze za srednju klasu“, obećala je Haris

U govoru je istakla i pravo na abortus koje je ugroženo posle odluke Vrhovnog suda SAD i, kako je navela, zbog „sudija koje je Donald Tramp postavio u taj sud“.

„Čula sam priče da su neke žene pobacile na parkingu, dobijale sepsu, gubile mogućnost da više ikada imaju decu, jer su doktori bili uplašeni da će ići u zatvor. Parovi žele porodicu, a onda im se ukida veštačka oplodnja. Ovo se dešava u našoj zemlji zbog Trampa, i nije gotovo“, rekla je ona i dodala da će Tramp uvesti nacionalnu zabranu abortusa i ukinuti abortus lekovima ukoliko postane predsednik.

BONUS VIDEO: Govor Kamale Haris

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare