Grčka poplave Foto:EPA-EFE/APOSTOLIS DOMALIS

Prijavljene su poplave na brojnim ulicama u Atini jer je oluja Danijel, koja je u poslednja tri dana izazvala pustoš u mnogim delovima Grčke, stigla do glavnog grada.

Padavine su počele ujutru, ali do 16 sati situacija se u mnogim područjima pogoršala, uz jake pljuskove u glavnom gradu i Pireju.

Poplavljene su glavne gradske saobraćajnice na kojima je saobraćaj prekinut, dok su usluge na liniji 1 atinskog metroa prekinute zbog poplave na prugama.

Zbog nagomilavanja vode obustavljen je saobraćaj u oba smera u Pireju od ulice Petra Ralija do ulice Hamosternas, prenosi Ekatimerini.

Pored toga, iz istog razloga, obustavljen je saobraćaj i na aveniji Posidonos, u saobraćajnom toku prema Glifadi, od visine izlaza na aveniju Singrou.

Takođe postoji obustava saobraćaja na aveniji Konstantinu Karamanlija, kod bolnice Asklipieiou Vulas, na putu za Atinu.

Vozovi saobraćaju samo između Pireja i Tavrosa i Omonije i Kifisije, a Evangelismos stanica (linija 3) takođe je zatvorena zbog dotoka vode sa ulaza.

Sav saobraćaj na autoputu Atina-Solun od Nike u Larisi do granice sa regionalnom jedinicom Magnezija obustavljen je zbog poplava na autoputu. Regionalna policijska uprava Tesalije naredila je zatvaranje puta u oba smera između dve tačke.

***

BONUS VIDEO: Slovenački policajci u akciji spasavanja poplavljenih

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar