Foto: Filip Kraičanić/Nova.rs, Shutterstock

Pet sati nakon izbijanja požara u Gornjim Tučepima, okrug Čovići u Hrvatskoj, stanje na terenu i dalje je katastrofalno, piše Slobodna Dalmacija. Prema poslednjim informacijama, vatra je prodrla u Park prirode Biokovo i zahvatila obližnji ranč, a iz Gornjeg Tučepa se čuju jake detonacije, pa se ne zna da li je eksplodiralo vozilo ili nešto drugo.

Vatrena linija duga je četiri kilometra i proteže se od Čovića do Šimića, gde je sada najgore, a kako saznaje Jutarnji list od vlasnika kuća i direktno sa terena, prostor gde se nalazi zip lajn, cela deonica ispod restorana „Veza“, kuća u Sridi selu i par vozila.

Svi gosti kuće pored magistrale izašli su napolje, za njima je duga i teška noć.

Vatrogasci iz cele rivijere ulažu nadljudske napore da ugase vatru, a pepeo pada kao kiša. Vatrogasci dežuraju ispred tučepske crkve Sv. Nikole Tavelića, a gori više od 90 odsto maslinika i poljoprivrednih površina, kao i zapuštena zemljišta.

PROČITAJTE JOŠ

Vile i kuće su branjene, pa se požar gasi vodom iz bazena. Za saobraćaj je sada otvoren autoput prema Dubrovniku, a zatvoren je put Makarska-Vrgorac. Dolazak Kanađana očekuje se u jutarnjim satima.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar