Foto: SOPA Images / Sipa Press / Profimedia, Lou-Foto / Alamy / Alamy / Profimedia

Sin osnivača lidera Hamasa prekinuo je ćutanje kako bi osudio terorističku grupu nakon što se okrenuo protiv sopstvene porodice i prešao na hrišćanstvo, sugerišući Izraelu da „istraži korišćenje gasa“ kako bi Hamas izvukao iz tunela u Gazi.

Mosab Hasan Jusef, koji je špijunirao u korist Izraelaca i tražio azil u SAD, progovorio je o svojoj odluci da ostavi život terora iza sebe i objasnio šta veruje da bi Izrael trebalo da uradi, piše Foks njuz.

Jusef je za Foks njuz rekao Brajanu Kilmidu da bi Izrael trebalo da istraži korišćenje gasa nakon evakuacije civila u Gazi.

„Zvuči užasno, ali ne vidim drugu opciju. Tuneli su međusobno povezani, a gas bi mogao da bude jedno od rešenja. Ali ovo mora da bude u pravo vreme. Ne možemo tek tako da jurimo u Gazu. Ne postoji moderna vojska. To je pripremljeno za ovu vrstu rata. I što je najvažnije, moramo da izbacimo civile iz operacije. Sve dok ima civila, operacija može biti nepotpuna“, rekao je on.

Hamas Foto:EPA/MOHAMMED SABER

Jusef je takođe govorio o svojoj odluci da se okrene protiv porodice i postane hrišćanin.

„Rođen sam u srcu rukovodstva Hamasa… i poznajem ih vrlo dobro. Ne mare za palestinski narod. Ne gledaju na ljudski život“, rekao je Jusef.

„Video sam njihovu brutalnost iz prve ruke 1996. godine kada sam proveo oko godinu i po dana u zatvoru Megido… Ubili su toliko Palestinaca u tom trenutku, i tada sam odlučio da ne mogu da budem zajedno sa ovim pokretom. Morao sam da budem iskren prema sebi. Iako mi je Hamas davao prednosti… Bio sam kao princ u tom svetu… ali mi se nisu sviđali“, nastavio je.

„Okrenuo sam se čak i protiv sopstvene krvi… jer ovako nisam voleo Hamas, a danas, 25 godina kasnije, oni su vladari Gaze, i vidimo šta su sposobni da urade“, dodao je.

Mosab Hasan Jusef Foto: EPA/SZILARD KOSZTICSAK

Njegove izjave dolaze skoro dve nedelje nakon što je teroristička grupa izvršila masakr nad izraelskim pograničnim zajednicama, ubijajući i rasparčavajući civile, uključujući decu, i uzimajući taoce.

Takođe, navodno, drže više od 200 talaca u Gazi, koja se trenutno suočava sa velikom nestašicom hrane, vode i lekova.

Izrael je ubrzo nakon toga objavio rat, a Izraelske odbrambene snage (IDF) su razmenile vazdušne napade sa Hamasom jer je kopnena invazija i dalje neizbežna.

Hamas Foto:EPA/ALI ALI

„Hamas nije nacionalni pokret. Hamas je verski pokret sa ciljem da uspostavi islamsku državu“, rekao je Jusef. „Njih nije briga za nacionalizam. Zapravo, oni su protiv nacionalizma. Ali, koliko sam ja shvatio, oni koriste palestinsku stvar samo da bi postigli svoje ciljeve, tako da je dugoročni cilj transformacija Bliskog istoka i sveta u islamsku državu“, dodao je.

PROČITAJTE JOŠ:

Ali Jusef je rekao da je pravi krivac iza kulisa Iran – poznati sponzor terorističke grupe.

Ministar spoljnih poslova te zemlje objavio je u sredu zlokobni tvit u kojem je rekao da Izraelu „ističe vreme“.

Mosab Hasan Jusef Foto: EPA-EFE/LAJOS SOOS

„Iran je pravi majstor na ovoj slici“, rekao je Jusef. „Hamas ne služi palestinskom narodu, Hamas služi Iranu. To su gospodari Hamasa. Dakle, njihova laž o nacionalizmu, da su oni nacionalni pokret… Oni koriste palestinski narod kao živi štit“, dodao je.

„Moramo da oslobodimo Gazu od Hamasa. Izrael čini palestinskom narodu najveću uslugu rušenjem Hamasa“, istakao je.

Najmanje 4.800 ljudi je ubijeno na obe strane od početka rata ranije ovog meseca, uključujući najmanje 30 Amerikanaca.

BONUS VIDEO: Bajden: Hamas je čisto zlo

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare