Foto: Tanjug/AP Photo/Maya Alleruzzo

Joni Ašer, čiji su supruga i dve ćerke pušteni na slobodu nakon što ih je Hamas 49 dana držao u Gazi kao taoce, objavio je kratak video o njihovom bezbednom povratku.

Jonijeva supruga Doron i njihove ćerkice Raz (5) i Aviv (2) otete su 7. oktobra iz skloništa bakine kuće u kibucu Nir Oz kod Gaze. Doronina majka Efrat, koja je takođe oteta, je u međuvremenu je ubijena.

Doron i njene devojčice su danas puštene na slobodu, a Joni se oglasio kratkim snimkom.

Foto: Tanjug/Hostages and Missing Persons Families Forum via AP

„Moja porodica, moje Doron, Raz i Aviv, su mi vraćene, u naš dom. Odlučan sam u tome da pomognem svojoj porodici da se oporavi od stravične traume i gubitka kroz koji smo prošli, da se borim za budućnosti naših ćerkica i moje Doron“, rekao je, prenosi Telegraf.rs.

Joni je istakao da su pred njim teški dani.

PROČITAJTE JOŠ:

„Moram da iskažem zahvalnost našim hrabrim sinovima koji su rizikovali svoje živote da bi zaštitili naciju – IDF-u, izraelskoj vladi, ratnom kabinetu i svima koji su uključeni u to. Zahvaljujući divnom narodu Izraela, hiljadama poruka i trudu. Veliko hvala porodicama otetih koji neumorno rade da ih vratimo kući“, naveo je Joni.

Foto: Tanjug/Hostages and Missing Persons Families Forum via AP

„Srećan sam što mi je vraćena moja porodica, ali ne slavim i neću slaviti dok i poslednji talac ne bude pušten. Hoću to da istaknem – naša deca, naši očevi, naše majke, naše sestre – i dalje su u zatočeništvu. Postoje ljudi kojima su i dalje slomljena srca i želim da učinim sve da i poslednji od njih bude vraćen kući“, rekao je on.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar