Teroristički napad u Turskoj

Objavljeni su snimci dvojice terorista osumnjičenih da su izvršili napad na vojni objekat TUSAŠ u Ankari. Prethodno je javljeno da su se čuli eksplozije i pucnji.

Izveštavajući uživo, novinar CNN Turk-a, Murat Bekmešči, izjavio je: „Ranjenici unutra se evakuišu. Ovo je vrlo važno mesto za tursku odbrambenu industriju. Preduzete su mere. Posebni timovi su poslati unutra. Kontrole se sprovode i iz vazduha. Možemo potvrditi da je terorista koristio dugocevno oružje.“

Turski mediji objavili su fotografije napadača, a na društvenim mrežama pojavio se i video trenutka kada je jedan napadač vozilom ušao u kampus.

Prema pisanju Hurijeta, u kampusu se nalaze dvojica napadača, a strahuje se i od talačke krize.

Eksplozija se navodno dogodila u vreme smene osoblja, a osoblje je odvedeno u skloništa.

Foto:AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Uzrok eksplozije i pucnjave koja je usledila još uvek su nejasni, a neki mediji navode da se dogodio i samoubilački napad.

Hitne službe su upućene na lice mesta, javila je Anadolija, a prenosi Rojters.

Foto:AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Vest je na X objavio i ministar unutrašnjih poslova, koji je naveo da u napadu ima mrtvih i povređenih.

Prema informacijama CNN Turka, najmanje dvoje ih je poginulo, ali za sada nema zvaničnih podataka o broju žrtava, kao ni koliko je ukupno napadača.

Ministar unutrašnjih poslova Ali Jerlikaja dao je izjavu u vezi s napadom: „Izvršen je teroristički napad na objekte TUSAŠ-a u opštini Kahramankazan u Ankari. Nažalost, nakon napada imamo mrtve i povređene.“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare