Foto: Facebook

Nakon što se oglasio Haris M, stomatolog koji je lečio zub preminule tinejdžerke Džejle D. iz Sarajeva, isplivale su prepiske između njega i Džejline majke, Džemile D.

Ove poruke otkrivaju detalje o lečenju i pokazuju kako je stomatolog savetovao Džemilu šta dalje da preduzme.

Podsetimo, Haris M. je ranije izjavio da je Džejla bila u njegovoj ordinaciji 30. septembra, te da nije imao ulogu u njenom daljem lečenju, jer se tinejdžerka potom lečila u drugim ustanovama.

PROČITAJTE JOŠ:

Međutim, prepiska koju je objavio Dnevni avaz dovodi u pitanje njegove tvrdnje, jer pokazuje da je stomatolog i nakon 30. septembra davao savete Džemilinoj majci o tome kako da postupi sa zdravstvenim stanjem svoje ćerke. Čini se da nije ozbiljno shvatio Džejlino stanje.

Prepiska počinje 30. septembra u 10:52, kada Džemila obaveštava stomatologa da Džejla ima ozbiljan problem sa zubom i traži hitan termin. Doktor odgovara da je svestan o kom zubu je reč i predlaže pregled istog dana u 16 sati.

„Dobro jutro, može li Džejla danas doći ikako, zub joj se već tri dana upalio, onaj što ste joj pravili isto da joj se zagnojilo ne može ni da jede vilica je cela boli. Nisam mogla ranije zvati pošto ide u školu međusmena danas je slobodna“, piše Džemila.

Doktor odgovara:

„Pozdrav Džemila, mislim da znam o kojem zubu se radi jer je on bio rizičan nažalost, odgovara li danas u 16h?“

„Može doći će s ocem“, piše Džemila.

Nakon toga, stanje počinje da se komplikuje te se Džemila, 2. oktobra ponovo javlja doktoru.

„Dobro jutro Harise, samo da vas pitam treba li Džejla nečim ovaj zub ispirati ili stavljati oblogu, ona je otekla užasno i grlo joj zateže. Od otoka ništa ne može da jede jer ne može usta da otvori. Pije antibiotik Amoxibos 500, a najgore od zuba ima temperaturu. Jer doktorka juče na opštoj govori da od zuba da ima groznicu i temperaturu. I drugi put kad dođe kod vas samo da joj date potvrdu s pečatom da je bila kod vas, jer Džejla ne ide u školu pa da joj se može opravdati. I ja mislim da je trebalo da dobije jači antibiotik“ piše u Viber poruci Džemila u 9.34 sati.

U 9 i 36 Džemili stiže odgovor na poruke u vidu pitanja, koje postavlja stomatolog.

„Pozdrav Džemila, da li ona sada ima manje bolove?“

„Zub je ne boli, komplet vilica i vrat je boli, pošto je otekla. Ne može ni vrat da okrene koliko je otekla“, napisala je majka nesrećne devojčice.

U 9 i 39 časova stomatolog piše „savet“ šta da Džejla radi sa zubom.

„Neka čisti zub posle svakog obroka da ga ne bi hrana zatvorila. Neka nastavi sa tim antibiotikom i naravno da odmara još koji dan dok joj ne spadne totalno otok. Može koristiti hladne obloge, pomoći će joj“, piše stomatolog.

BONUS VIDEO: Stomatolog upozorava da budući prvaci imaju lošu higijenu usta i zuba

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare