Autobus Bugarska
Autobus Bugarska; Foto: REUTERS/Stoyan Nenov

Televizija Alsat objavila je spisak putnika koje je prevezao autobus koji je izgoreo na autoputu u Bugarskoj rano jutros.

POGLEDAJTE JOŠ:

Među putnicima su Memeti Zapisi, Široki Muhsin, Ljupčo Zafirov, Ameti Luan, Ameti Džihan, Ameti Aljban, Ameti Avni, Rustemi Ibrahima, Rustemi Fevzije, Amed Aleja, Fejzulah Haliti, Haliti je Hamije, Fustan Nermije, Sumeja Lok, Fazliji Sumera, Abdulovska Nadzhije, Belu Albion, Ukali Gazmenda, Islami, Hatije, Isei Medžide, Iseni Hamdi, Ramanoska Almira, Ramanoski Enis, Sali Rabija, Mustafoska Zelija, Mustafoski Sade, Jahi Belma, Jahi Ramiz, Iseni Fikrije, Iseni Anisa, Jahi Razije, Muhajer Ansi, Jahja Ergin, Jahja Omer, Muhajer Erdal, Jahja Ajla, Jahja Semi, Jahja Amijet, Ljutfiji Medina,
Sulejmani Ljuljzima, Osmanov Shefija, Ferra Ajla, Sali Jehova, Jasharovski Zhuljejha, Pajazitovski Elmedin, Jasharovski Đula, Pajazitovska Gjulizarka, Jasharovski Ilmi, Pajazitovski Epib, Aliti Visar, Jašarovski Minir i Aliti Orhan.

Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev prethodno je izjavio da je jedna od žrtava Srbin iz Preševa, ali ta informacija još uvek nije zvanično potvrđena. Željko Jović, ambasador Srbije u Bugarskoj istakao je da on nema zvanične dokaze da je bilo srpskih državljana u autobusu.

Zasad je 46 osoba tragično nastradalo kada se autobus koji je prevozio 53 putnika zapalio. Sedmoro povređenih trenutno je u bolnici Pirogov i nalaze se u stabilnom stanju.

Foto: EPA-EFE/VASSIL DONEV, REUTERS/Stoyan Nenov

Zaev je novinarima ispričao i detalje tragedije u kojoj je nastradalo 46 ljudi. Prema njegovim informacijama, putnici na zadnjem sedištu bili su primorani da razbiju prozore, kako bi pobegli od vatre. Ministarka Olta Džačka oglasila se na svom Fejsbuk profilu, i podelila informaciju da su nastradali u tragičnoj nesreći Albanci koji su živeli u Severnoj Makedoniji.

Razvoj događaja iz Bugarske možete pratiti uživo na Nova.rs.

BONUS VIDEO Stravičan požar u Bugarskoj – izgoreo makedonski autobus

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)