Foto: EPA-EFE/CRISTOBAL HERRERA-ULASHKEVICH, EPA-EFE/SARAH YENESEL, Shutterstock

Donalda Trampa podržava 47 odsto republikanaca, a guvernera Floride Rona DeSantisa 19 odsto njih, pokazuje novo istraživanje Rojtersa i Ipsosa koje se bavi popularnošću kandidata za predsednika Sjedinjenih Američkih Država.

U odnosu na junsko istraživanje, podrška Trampu je porasla za četiri odsto, navodi britanska agencija. Bivši investitor u biotehnologiju Vivek Ramasvami ima podršku devet odsto republikanaca, a iza njega je bivši potpredsednik SAD Majk Pens kog podržava sedam odsto konzervativnih glasača.

Istovremeno, istraživanje pokazuje da bi u hipotetičkom revanšu aktuelni predsednik Džo Bajden pobedio Trampa na predsedničkim izborima.

Foto: EPA-EFE/KIMIMASA MAYAMA

Bajden ima podršku 37 odsto ispitanika, a Tramp 35 odsto njih, dok 28 odsto Amerikanaca nije sigurno za koga bi glasalo u tom slučaju.

Kada je reč o neutralnim biračima, koji nisu privrženi ni jednoj od dve glavne stranke, 31 odsto ispitanih ima pozitivno mišljenje o Trampu, dok o Bajdenu pozitivan stav ima 32 odsto njih.

Donald Tramp
Donald Tramp

POGLEDAJTE JOŠ:

Među onima koji glasaju za Demokratsku stranku, čak 63 odsto anketiranih se saglasilo sa tvrdnjom da je Bajden (80) previše star da bi bio predsednik.

I pored toga, Bajden još ubedljivije od Trampa vodi u unutarstranačkoj trci. On ima podršku 63 odsto demokrata, dok drugoplasiranog Roberta Kenedija Mlađeg podržava 15 odsto ispitanika.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar