Foto: TANJUG/AP Photo/Boris Grdanoski

U opštini Karbinci u Severnoj Makedoniji pokušana je otmica dece. Prema informacijama gradonačelnika Viktora Paunova, sve se dogodilo u dvorištu škole „Strašo Pindžur”. Nekoliko sati kasnije, MUP je demantovao da je došlo do pokušaja otmice, navodeći da je nepoznati muškarac jednoj učenici nudio da odu na kafu, što je ona odbila i prijavila.

„Ovaj nemili događaj dogodio se posle 9.30 časova, pokušaj otmice dvoje dece, učenika. Prema prvim informacijama, otmičari su pokušali da ih ubace u vozilo koje je došlo do samog školskog dvorišta“, rekao je gradonačelnik.

Vozilo su snimile sigurnosne kamere.

„Radimo na pronalaženju registarske tablice“, kaže gradonačelnik.

POGLEDAJTE JOŠ:

Direktorka škole Natalija Kostova rekla je da su deca na bezbednom, kao i da su u pitanju deca turske i makedonske nacionalnosti.

„Deca su ovde. Bilo je pokušaja otmice, ali srećom nije uspelo. Jedno dete je turske nacionalnosti, drugo makedonske. Motivi nam nisu poznati. Mi smo ovde sa policijom, razgovaramo. Desilo se u školskom dvorištu, auto je pobegao“, rekla je ona za TV Star.

MUP: Nije bilo pokušaja otmice

Ministarstvo unutrašnjih poslova Severne Makedonije izdalo je demanti povodom događaja u školi „Strašo Pinđur“ Karbinci. Lokalni mediji i direktorka škole rekli su da je došlo do pokušaja otmice dvoje dece u dvorištu, dok MUP navodi da nije u pitanju pokušaj otmice.

„Ministarstvo unutrašnjih poslova najoštrije osuđuje širenje spekulacija o navodnom osujećenom pokušaju otmice maloletnika u školskom dvorištu u opštini Karbinci. Danas u 09.52 časova je iz škole prijavljeno je da je oko 09.30 časova mlada muška osoba došla u školsko dvorište u automobilu marke golf, kada je, prema prijavi, muškarac učenicu da uđe u njegov automobil da ode na kafu, ali se ona odmah vratila u školu i prijavila direktoru“, navode iz policije.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare