Foto:Screenshot/Twitter/Charles Cox ??@closequarters92

Dvojicu američkih tinejdžera koji su se danas potukli u "Bridgewater" tržnom centru u Nju Džerziju brzo je razdvojila policija. Jednog od njih odmah su bacili na pod i stavili mu lisice, a drugog potpuno ignorisali.

Sudeći po snimku koji kruži društvenim mrežama, tuču je započeo dečak bele puti. Prvi je uperio prst u drugog tinejdžera, prvi mu se uneo u lice i prvi ga je gurnuo.

PROČITAJTE JOŠ:

U momentu kada se pojavila policija, belac je ležao preko crnca tindejdžera i zadavao mu udarce (koji nisu bili neuzvraćeni).

Policija koja je došla nije mogla da vidi početak tuče ali nije mogla ni da ne vidi da belac leži na crncu i udara ga. Uprkos tome, oni su belog dečaka gurnuli na kauč, ostavivši ga tu da mirno posmatra kako oni crnca od 14 godina bacaju na pod, stavljaju mu lisice i hapse ga.

Prema rečima autora tvita sa snimkom, policajci su još pola sata držali dečaka u lisicima. Beli dečak je u međuvremenu uspeo da ustane iz kauča i ispravi se a da policija to ni ne primeti, što se vidi i u snimku:

Tinejdžer bele puti, piše autor tvita, nije priveden ni po završetku snimka, niti su mu stavljene lisice u bilo kom trenutku.

Dečak je to kasnije i sam potvrdio lokalnim novinarima, kojima je otkrio da je sve što mu je policija rekla bilo: „Ostani tu“.

Kako kažu ti novinari, on im je uz dozvolu svoje majke rekao da „nije mogao da veruje da i njemu nisu stavili lisice“.

„Iskreno, nisam razumeo zašto – čak sam ponudio da i meni stave lisice“, rekao je beli dečak novinarima.

****

Bonus video: Rasizam u Nemačkoj

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar