Foto:AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Najmanje 13 Palestinaca je ubijeno danas, a 75 je ranjeno u izraelskom napadu na izbeglički kamp Džabalija u severnoj Gazi, saopštio je portparol ministarstva zdravlja pod kontrolom Hamasa.

Izraelska vojska se do sada nije oglašavala povodom ovog napada, prenosi Rojters. Na površini od 1,4 kvadratna kilometra, Džabalija je najveći od osam izbegličkih kampova u Gazi i dom je za oko 116.000 registrovanih izbeglica, od kojih mnoge zavise od hrane, lekova i druge pomoći koju šalju SAD i Agencija Ujedinjenih nacija za pomoć palestinskim izbeglicama (UNRWA), navodi britanska agencija.

Izrael Palestina rat Foto:EPA-EFE/ATEF SAFADI

Ranije je palestinsko ministarstvo saopštilo da su u izraelskim vazdušnim udarima na oblast Rafa u južnoj Gazi, pogođene tri kuće i da je ubijeno najmanje 20 Palestinaca.

POGLEDAJTE JOŠ:

Jutros su i stanovnici Kan Junisa, grada koji se takođe nalazi na jugu Gaze, prijavili žestoke borbe između militanata Hamasa i izraelskih snaga, navodi britanska agencija. Izraelski tenkovi i avioni bombardovali su područja u blizini centra grada, naveli su stanovnici.

Ministarstvo zdravlja Gaze saopštilo je u ponedeljak da su ukupno 19.453 Palestinca ubijeno, a 52.286 ranjeno u izraelskom napadu na enklavu tokom više od dva meseca rata.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar