Donja Jablanica Foto: Planinarsko društvo Prenj-Glogošnica preuzeto sa Klix.ba

Trudnica koja je evakuisana u Jablanice nalazi se u bolnici u Mostaru i u životnoj je opasnosti, javlja Dnevni avaz.

„Radi se o trudnici u osmom mesecu trudnoće koju su evakuisale ekipe Gorske službe spasavanja, a koja je nažalost izgubila bebu. Ona je, nažalost, trenutno, u životnoj opasnosti. Prognoze ne mogu dati, jer se radi o multiplim po život opasnim povredama“, rekla je za Avaz dr. Lamija Duranović, direktorka Kantonalne bolnice „Dr. Safet Mujić“.

S njom je, dodala je, dovezen i njen suprug i on nije životno ugrožen.

Helikopterom u Mostar prebačen dečak od 10 godina

„Nakon toga je helikopterom transportovan dečak uzrasta od 10 godina, koji ima fakture i, trenutno, ni on nije životno ugrožen, kao i jedan muškarac, koji je, za sada, stabilno“, navela je ona i dodala da su svi kapaciteti bolnice oslobođeni za potrebe zbrinjavanja povređenih u poplavama.

Podsećamo, prema zvaničnim informacijama, broj stradalih je 14, ali sumnja se da je taj broj veći.

Pročitajte još:

Darko Jukan, šef Odeljenja za odnose sa javnošću, saopštio je da je samo u Jablanici, pronađeno 14 tela i da je “jako puno unesrećenih”, te da je najkritičnije stanje na području Donje Jablanice, na putu od Mostara prema Sarajevu.

Ministar odbrane BiH Zukan Helez prethodno je rekao da nezvanično ima informacije o najmanje 20 žrtava u Jablanici. On je naveo kako su angažovani pripadnici Oružanih snaga BiH, policije, međunarodnih snaga koji su na obuci, te kako su prisutni problemi sa prekidom komunikacija.

Opširnije o današnjim poplavama u BiH pročitajte u našem blogu uživo. 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar