Foto: Rebecca DROKE / AFP / Profimedia

Nova forenzička analiza američkog Nacionalnog centra za medijsku forenziku na Univerzitetu Kolorado u Denveru da su tokom pucnjave na mitigu bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa korišćena tri oružja.

Prva tri pucnja su bila ispaljena iz oružja A, sledećih pet su bila iz oružja B, a završni “akustični impuls“ je emitovao moguće oružje C, pokazala je audio-analiza naučnika Nacionalnog centra za medijsku forenziku. Audio-analiza je takođe potvrdila da se napadač nalazio između 110 i 120 metara od podijuma na kojem se nalazio Tramp, prema forenzičkom ekspertu Robertu Maheru, piše CNN.

Foto: Anna Moneymaker / Getty images / Profimedia

Snimci su primer „krek-pop“ sekvence, tipične za situaciju u kojoj supersonični metak prođe pored mikrofona, pre „dolaska odgovarajućeg zvuka praska“, rekao je Maher. Vreme između ovih markera ukazuje da se napadač nalazio između 110 i 120 metara od mikrofona, pod pretpostavkom da se metak kreće prosečnom brzinom od 800 do 1.000 metara u sekundi, naveo je Maher.

POGLEDAJTE JOŠ:

FBI je u nedelju saopštio da je ubica delovao sam, a da je pucao iz legalno kupljenog oružja koje je pripadalo njegovom ocu.

“Reč je o poluautomatskoj puški AR 556. FBI nije pronašao nikakve indicije da je osumnjičeni imao neke mentalne bolesti. Na napad se gleda i kao domaći teroristički akt i kao na pokušaj ubistva“, saopšteno je iz biroa.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare