Zemljotres
Zemljotres ilustracija Foto:Shutterstock

Juče se 19.23 u Rijeci osetio zemljotres magnitude 2,9 po Rihterovoj skali, javio je EMSC. Prve informacije navele su o zemljotresu magnitude 2,9. Korisnici na mrežama tvrde da su osetili podrhtavanje tla koje je trajalo nekoliko sekundi.

Prema rečima čitalaca, zemljotres se posebno osetio na Grobniku. „Kao da su bile dve eksplozije, jedna za drugom!“, „Baš me prestrašilo“, neki su od komentara na EMSC-u, prenosi Jutarnji list.

Ubrzo nakon tog prvog osetio se i drugi, nešto slabiji zemljotres.

EMSC je javio da je potres magnitude 1,3 po Rihteru imao epicentar pet kilometara od Rijeke, a dogodio se sinoć oko 20.55. Zabeležena su još tri manja zemljotresa: jedan s magnitudom jedan po Rihteru, drugi 1,4 po Rihteru koji se dogodio nešto posle ponoći, kao i još jedan s magnitudom 1,1 po Rihteru, koji se dogodio kod Logateca u Sloveniji.

Tokom noći su se javljali korisnici EMSC-a kako bi prijavili zemljotres.

„Kao grmljavina“… „Mene strah da spavam noćas, a vas?“… „Baš sam u panici!“… „Bila sam u krevetu, osećaj kao da je prošao talas i stresao“… „Jesmo li u Bermudskom trouglu ili? Potres za potresom, već danima!“, neki su od komentara na EMSC-u.

Seizmološka služba potvrdila je da je riječko područje u 19 sati i 25 minuta pogodio umereni potres s epicentrom sedam kilometara severno od Rijeke.

Pročitajte još...

Magnituda potresa iznosila je 3.1 prema Rihteru, a intenzitet u epicentru IV stepena EMS lestvice, izvestili su.

Stanovnici prigradskih i okolnih naselja Viškovo, Čavle, Kukuljani, Vežica, Marčelji, Matulji, Trsat, Turnić i Drenova javljaju da su osetili zemljotres.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar