Foto:profimedia.rs

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski nije se ustezao kada je govorio o svom ruskom protivniku Vladimiru Putinu tokom intervjua za program američke televizije NBC njuz.

„Imam dosta moći, osećam se jako. I imam mnogo energije“, rekao je na pitanje šta ga je održava tokom sukoba, prenosi Dejli bist.

„To ne znači da želimo da se borimo ceo život jer je cena visoka, kao što sam rekao. Rat uzima najbolje od nas, najbolje heroje, najbolje muškarce, žene, decu. To je to. Ali mi nismo spremni da damo slobodu ovom je*enom teroristi, Putinu. To je to. Zato se borimo. To je to“, rekao je Zelenski.

Ukrajinski predsednik Zelenski zatražio je od Sjedinjenih Država da dodatno finansiraju njegovu zemlju kako bi se suprotstavila Rusiji i pozvao bivšeg predsednika Donalda Trampa u posetu kako bi se svojim očima uverio u razmere sukoba, prenosi Jutarnji list.

PROČITAJTE JOŠ:

Zelenski je rekao da bi američki vojnici mogli bili uvučeni u širi evropski sukob s Rusijom ako Vašington ne pojača podršku.

„Ako nas Rusija sve ubije, napašće NATO države, a onda ćete slati svoje sinove i ćerke”, rekao je ukrajinski predsednik Amerikancima u razgovoru za NBC.

Američki demokratski predsednik Džozef Bajden pozvao je Kongres da odobri zakon o dodatnom finansiranju, najvećim delom za jačanje ukrajinske odbrane, ali i za pomoć Izraelu, indopacifičkom području i jačanju sigurnosti na granici.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar