Mladić (26) pronađen je mrtav u blizini šumske staze u severnoj italijanskoj provinciji Trento, na kojoj ga je dok je džogirao, napao i ubio medved.

Uzrok smrti stanovnika Trenta utvrđen je nakon obavljene obdukcije, saopštile su vlasti. Telo muškarca pronađeno je u četvrtak u blizini šumske staze u dolini Val di Sole, popularnoj destinaciji za planinare i turiste, piše Index.hr.

Vlasti su odmah posumnjale na napad medveda obzirom na vrstu povreda, koje su uključivale duboke posekotine po telu i licu, ugrize i duboku ranu na stomaku.

Foto: Shutterstock

„Medved sada mora biti pronađen i ubijen“

Predsednik autonomne pokrajine Trento Mario Fugati na sastanku odbora za javni red i bezbednost rekao je da medved sada mora biti pronađen i ubijen „da bi se garantovala javna bezbednost“.

Pročitajte još:

„Sve „problematične“ životinje treba streljati“, dodao je.

Sve više medveda

Inače, u planinskom i šumovitom području severne Italije, živi oko 100 medveda, a u poslednje vreme stanovnici ih sve češće viđaju.

Kako navode iz uprave pokrajine, njihov broj se povećava. Deset novih jedinki medveda doneto je na ovo područje iz Slovenije 1999. godine u okviru projekta Evropske unije „Life Ursus” u cilju zaštite vrste od izumiranja.

Prvobitno je bila predviđena populacija od 50 životinja, a Fugati kaže da se sada treba pozabaviti „viškom“.

BONUS VIDEO Medved Miša izašao iz pećine na Sretenje – čeka nas lepo vreme

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar