Benjamin Netanjahu Foto: Tanjug/AP Photo/Richard Drew

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu izjavio je danas u obraćanju na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija da se njegova zemlja “bori za život” i da zato ove godine nije nameravao da dođe u UN.

Kako je dodao, nakon što je čuo “laži i klevete” iz UN, ipak je došao da kaže istinu i sredi račune, preneo je Tajms of Izrael. „Izrael traži mir, Izrael čezne za mirom, Izrael je stvarao mir i ponovo će ga uspostaviti”, rekao je Netanjahu.

On je dodao da je, uprkos tome, Izrael suočen sa surovim neprijateljima koji žele njegovo uništenje i upozorio da oni takođe nastoje da razore civilizaciju.

„Moja zemlja je u ratu, bori se za život. Moramo se braniti od surovih ubica. Naši neprijatelji ne žele da unište samo nas, već i našu zajedničku civilizaciju, kao i da sve nas vrate u mračno doba tiranije i terora“, poručio je izraelski premijer, preneo je Rojters.

„Hamas mora da ode“, rekao je Netanjahu.

„Mi pobeđujemo“

„Mi pobeđujemo“, kaže Netanjahu, upozoravajući Iran da ne postoji mesto do koje Izrael ne može doći.

„Ne postoji mesto u Iranu koje duga ruka Izraela ne može da dosegne, a to važi i za ceo Bliski istok“, rekao je Netanjahu na Generalnoj skupštini UN.

Govoreći o Hezbolahu, Benjamin Netanjahu je rekao da je ta grupa ničim izazvana ubila građane mnogih zemalja i napala Izrael.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar