Hezbolah Foto:Tanjug/AP Photo/Hassan Ammar

Visoki zvaničnik Hezbolaha i član parlamenta Hasan Fadlalah izjavio je danas da će se Izrael suočiti sa odmazdom nakon što je prethodnog dana u dva talasa napada na jug Libana ubijeno 11 civila, od kojih šestoro dece.

„Neprijatelj (Izrael) će platiti cenu za ove zločine“, rekao je Fadlalah za Rojters na pitanje o reakciji oružane grupe.
Jedanaest civila, uključujući šestoro dece, ubijeno je juče u izraelskim napadima širom južnog Libana, rekli su direktor bolnice i tri libanska bezbednosna izvora.

Izrael Palestina rat Liban Foto:Tanjug/AP Photo/Hussein Malla

Izrael je tim napadima odgovorio na raketni napad libanske militantne grupe Hezbolah u kojem je ubijen vojnik.
Četiri borca Hezbolaha ubijena su u odvojenim napadima, saopštili su ta grupa i bezbednosni izvori, preneo je „Tajms of Izrael“.

POGLEDAJTE JOŠ:

Žena i njeno dvoje dece poginuli su u izraelskom napadu na selo Al-Savana, rekla su dva bezbednosna izvora. U izraelskom napadu na zgradu u gradu Nabatije ubijeno je još četvoro dece, tri žene i muškarac, a ranjeno je sedam osoba, rekao je direktor gradske bolnice Hasan Vazni i tri druga bezbednosna izvora.

Hezbolah i Izrael razmenjuju vatru duž izraelsko-libanske granice više od četiri meseca, nakon što je libanska teroristička grupa počela da lansira rakete preko granice u znak podrške Hamasu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar