Palestina Izrael rat Foto:Tanjug/AP Photo/Majdi Mohammed

Premijer Izraela Benjamin Netanjahu izjavio je da ratni kabinet razmatra ponudu Hamasa da oslobodi svih 220 talaca, pod uslovom da Izrael pristane da oslobodi sve palestinske zatvorenike koje drži u zatvorima.

On je na konferenciji za medije rekao da se o toj ideji razgovaralo u ratnom kabinetu, ali je odbio da iznese detalje o pojedinostima, rekavši da bi to bilo kontraproduktivno, prenosi BBC.

Netanjahu se osvrnuo i na današnju izjavu turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana da je Izrael okupator i ratni zločinac.

Hamas Foto:EPA-EFE/MOHAMMED SABER

„Nemojte nas optuživati za ratne zločine. Ako mislite da možete optužiti naše vojnike za ratne zločine, to je licemerje. Mi smo najmoralnija vojska na svetu“, kazao je Netanjahu.

PROČITAJTE JOŠ

Dodao je da izraelska vojska preduzima sve mere predostrožnosti da zaštiti civile i optužio Hamas da je počinio zločine protiv čovečnosti „koristeći svoj narod kao živi štit“.

Prema podacima palestinskog Ministarstva zdravlja, u Gazi je ubijeno više od 7.600 ljudi u bombardovanjima izraelske vojske, a Svetska zdravstvena organizacija je u petak saopštila da su 40 odsto stradalih deca.

BONUS VIDEO Branislav Šovljanski uživo iz Izraela

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar