Foto:Shutterstock

Pojavio se dramatičan snimak nastavnika kojeg je navodno napao 13-godišnji učenik, pre nego što su ga na podu okružile zabrinute kolege.

Službe hitne pomoći pozvane su u srednju školu u Glazgovu, nešto posle 15 časova u sredu, 24. maja, nakon izveštaja o napadu na jednog člana osoblja. Kako se navodi, nastavniku nije bilo potrebno lečenje.

U međuvremenu, protiv 13-godišnjeg dečaka podignuta je optužnica u vezi sa incidentom. Takođe je podnet izveštaj organima omladinskog pravosuđa.

Šokantni incident snimljen je na snimku, a vidi se kako nastavnik leži na podu škole dok je okružen zabrinutim kolegama.

Snimak je od tada podeljen u aplikaciji za društvene mreže Snepčet, prenosi Dejli rekord.

Pol MekVat, direktor škole, progovorio je o incidentu i rekao: „Sve incidente antisocijalnog ponašanja shvatamo izuzetno ozbiljno i uvek ćemo primeniti odgovarajuće mere za rešavanje takvih problema u našoj školi“.

Majk Korbet, nacionalni službenik sindikata nastavnika NASUVT, rekao je: „Ovakve vrste incidenata su jednostavno neprihvatljivi. Nastavnici bi trebali biti u mogućnosti da prisustvuju svom poslu bez straha da će biti napadnuti ili zlostavljani, a učenici bi trebali biti u mogućnosti da dođu u školu i osećaju da su nalaze se u bezbednom okruženju. Što pre budemo imali samit koji je obećao ministar za obrazovanje i veštine kabineta o nasilnim incidentima u školama, to bolje“.

PROČITAJTE JOŠ:

Portparol Saveta Severnog Lanarkšira potvrdio je da se u školi dogodio incident i da je odmah preduzeta akcija da se kontaktira policija.

Portparol škotske policije rekao je: „Obavešteni smo o napadu na člana osoblja u srednjoj školi u Madervelu nešto posle 15.10 u sredu, 24. maja. U vezi sa incidentom optužen je 13-godišnji dečak i podnet je izveštaj organima pravosuđa za mlade. Akutno smo svesni remetilačkog efekta koje antisocijalno ponašanje ima na lokalnu zajednicu. Namenske patrole se sprovode u pogođenim područjima kako bi se pružila sigurnost“.

BONUS VIDEO: Snimak pucnjave u Nešvilu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar