Uništena zgrada u izraelskom vazdušnom napadu u centru Bejruta, Liban Foto:Tanjug/AP Photo/Bilal Hussein

Izraelske snage bombardovale su dva naselja u libanskoj prestonici Bejrut, prenosi Rojters. Ima mrtvih i ranjenih.

Neimenovani libanski izvor je za britansku agenciju saopštio da je na meti Izraelaca bio najmanje jedan visoki zvaničnik Hezbolaha, iako nije pogođeno južno predgrađe Dahije, koje je navodno uporište ove organizacije.

Uništena zgrada u izraelskom vazdušnom napadu u centru Bejruta, Liban Foto:Tanjug/AP Photo/Bilal Hussein

Kako navodi Al Džazira, u napadu su pogođene gusto naseljene stambene oblasti u naseljima Ras el-Naba i Al Nuvejri, a požarom su zahvaćene dve stambene zgrade.

Prema prvim informacijama koje je saopštilo libansko Ministarstvo zdravlja, poginulo je najmanje 11 ljudi. 48 njih ranjeno. 

Mnogi meštani napustili su svoje stanove u višespratnicama u ovim oblastima i okupljaju se u dvorištima dok hitne službe žure na lice mesta, navodi katarska televizija.

Za sada nema informacija o potencijalnim žrtvama u Bejrutu, ali su u odvojenom izraelskom napadu na istok Libana ubijene najmanje četiri osobe, a 18 je ranjeno, saopštila je spasilačka ekipa.

Izrael pozvao misiju UN da se premesti severno nakon napada na bazu u Libanu

Izraelski ambasador pri Ujedinjenim nacijama (UN) Deni Danon saopštio je da Izrael preporučuje mirovnim snagama UN u Libanu (UNIFIL) da se premeste dalje na sever kako bi izbegli opasnost.

PROČITAJTE JOŠ

“Naša preporuka je da se UNIFIL premesti 5 kilometara severno kako bi izbegli opasnost jer se borbe intenziviraju i dok situacija duž Plave linije ostaje nestabilna kao rezultat agresije Hezbolaha“, naveo je Danon u saopštenju.

Uništena zgrada u izraelskom vazdušnom napadu u centru Bejruta, Liban Foto:Tanjug/AP Photo/Bilal Hussein

Ranije danas, izraelske snage su napale misiju UN u južnom Libanu, kada su povređena dva člana indonežanske misije, a napad je osudila međunarodna zajednica.

Bela kuća: Zabrinuti smo zbog napada Izraela na UNFIL, tražimo detalje

SAD duboko su zabrinute zbog izveštaja da je izraelska vojska otvorila vatru na položaje mirovnih snaga UN u Libanu i vrše pritisak na Izrael da obezbedi detalje o tom incidentu, saopštio je večeras portparol Saveta za nacionalu bezbednost Bele kuće.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare