Foto: Harris County Precinct 8

Majka iz SAD-a je u zatvoru zbog optužbi za ugrožavanje deteta, nakon što je navodno koristila sopstveno dete kao živi štit nakon što je policija potegla oružje na nju. Devojčica (14) je nakon ovog događaja kod bake i deke.

Vlasti su pretpostavile da se radi o situaciji sa taocima dok su navodno gledali kako žena odvlači tinejdžerku sa suvozačevog sedišta i drži je za glavu dok je stavlja na liniju vatre – pre nego što su saznali da je to navodno ćerka žena na koju su potegli oružje.

Policija u oblasti Hjustona prvobitno je osumnjičila Tenešu Selenu Henri (35) za krađu. Žena je, očigledno plašeći se hapšenja, uskočila u svoj auto i povela policiju u poteru od 40 km niz auto-put brzinom većom od 160 km na sat. Ali na kraju je ostala bez goriva.

Kada ju je policija sterala u ćošak, ona je navodno zgrabila nekoga sa zadnjeg sedišta i odvukla ga pred policiju, vičući „Pucaj! Pucaj u mene! Pucaj u nas!“.

Jeziv video snimak sa lokalne stanice pokazuje kako devojčica plače i moli mamu da prestane.

„U suštini je izašla iz vozila, obišla prednji deo automobila, otvorila suvozačeva vrata“, rekao je zamenik A. Peters za KTRK.

„Ona je sa suvozačeve strane zgrabila nepoznatu žensku osobu i nastavila da je drži i izvodi iz automobila gde ju je, nažalost, stavila u položaj koji bismo nazvali gušenjem.

Na kraju, jedan policajac je uspeo da se prišunja ženi i da je savlada. Odvedena je u zatvor i optužena, dok je ćerka tražila da bude puštena kod bake i deke. Policajci su pronašli trećeg čoveka u kolima, koji je očigledno bio dečko osumnjičene. I on je priveden, bez otpora.

„U tom trenutku sam 100 odsto verovao da imamo situaciju sa taocima“, rekao je Peters. „Jasno se sećam da je govorila: „Pucaj! Upucaj me! Upucajte nas!’, rekao je.

PROČITAJTE JOŠ:

„Stavljati svog člana porodice, a da ne spominjem svoju ćerku, ispred te potencijalne opasnosti, za mene je prosto ludo“, dodao je.

U saopštenju policije je objašnjeno da je Henri već uhvaćena u izvršenju zločina. Kada su pretresli njen automobil, vlasti su pronašle brojne dokaze.

Henri je optužena za izbegavanje hapšenja, ugrožavanje dece i prevaru. Ona ostaje u zatvoru okruga Haris i vraća se pred sud 27. septembra.

BONUS VIDEO: Snimak pucnjave u Nešvilu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar