Foto: Shutterstock

Hrvatski sajt "Telegram" došao je u posed novog lekarskog izveštaja koji dokazuje neopreznost odgovornih osoba u Domu Klasje u Osijeku, koji je ovih dana, zbog mučnog snimka verbalnog zlostavljanja dece predškolskog uzrasta, koje je objavljen u ponedeljak, dospeo u žižu javnosti.

Taj dokument na stravičan način opovrgava tvrdnje direktora Doma Klasja Vedrana Škugora da je u ustanovi na čijem je čelu sve u redu i da je događaj koji je otkriven samo izolovan slučaj, saznaje Telegram.hr.

Majka (32) čije je dete smešteno u Dom Klasje, sa kojom je „Telegram“ juče razgovarao, pokazuje lekarski izveštaj od 19. juna ove godine trogodišnjeg sina, koji je iz Doma Klasje odveden u bolnicu zbog povišene temperature (39,5) nepoznatog porekla iz Doma Klasje odveli u specijalističku pedijatrijsku ordinaciju u Osijeku, koja se nalazi u obližnjem Domu zdravlja.

„Pelene mokre i teške“

U izveštaju lekar opisuje kako dete ima temperaturu četiri dana. Dodaje zapažanje: „ređe menjaju pelene“ i navodi da su pelene u kojima je dete doneto mokre i teške.

Foto: Shutterstock

To dovoljno govori o nebrizi osoblja u Domu Klasje, gde se dete sa izuzetno visokom telesnom temperaturom tek četvrti dan vodi kod lekara i to u mokrim pelenama, iako je Dom Klasje udaljen samo 250 metara od te ordinacije.

Pročitajte još:

Teško je poverovati da je na tom kratkom putu, koji se peške može preći za samo tri minuta, dete toliko uriniralo da su pelene mogle da budu mokre i teške. Ako dete u takvom stanju odvode lekari, nije teško pretpostaviti kako izgleda briga o deci i kako funkcioniše održavanje higijene u samom Domu, piše „Telegram“.

Doktor tri minuta dalje od Doma

Sama činjenica da je trogodišnje dete iz Doma Klasje sa izrazito povišenom telesnom temperaturom od 39,5 držano u Domu tri dana, pre nego što su odlučili da ga odvedu kod lekara, na samo tri minuta hoda od Doma, govori o aljkavosti i nebrizi za decu. I on na dramatičan način demantuje reči direktora Škugora, koji pokušava da ubedi javnost da je u Domu Klasje u Osijeku sve u najboljem redu, a incident koji se dogodio je samo izolovan slučaj.

Međutim, iz priča roditelja, kao i iz ovog slučaja febrilnog trogodišnjeg dečaka, evidentno je da se u Domu dešava svašta.

BONUS VIDEO Ko je otkrio seksualno zlostavljanje dece u Odžacima

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar