Spasavanje putnika sa jahte kod Sicilije Foto: Italian Coast Guard via AP, HO

Dva tela pronađena su u olupini potopljene superjahte kod Sicilije, navodi se u izveštajima. U toku je treći dan ronilačke akcije potrage za preživelima nakon što je jahta potonula posle iznenadne oluje.

Posmrtni ostaci, čiji identitet spasilačke ekipe još nisu saopštile, druga su i treća pronađena žrtva brodoloma. Telo kuvara na jahti, Rekalda Tomasa, pronađeno je ubrzo nakon što je brod potonuo.

Spasilački ronilački tim je juče probio staklo od tri centimetra na boku jahte i ušao u trup, koristeći specijalne dizalice koje je proizveo bravar u Portičelu.

Portparol vatrogasaca Luka Kari rekao je da su ronioci stigli do salona jahte.

Ronioci su bili frustrirani kratkim smenama od 12 minuta dok rade na dubini od 48 metara i govorili su o izazovima suočavanja sa uskim hodnicima i plutajućim krhotinama koje im ometaju put. Oni takođe koriste plovila na daljinsko upravljanje da im pomognu u potrazi.

Italijanske vlasti sada istražuju da li su otvori koji su otvorili članovi posade doveli do potonuća superjahte.

Vazdušni džepovi pružaju šansu za preživljavanje

Brat predsednika Morgan Stenlija koji je nestao nakon što je superjahta potonula kod Sicilije, rekao je da se nada da bi vazdušni džepovi mogli da održe u životu putnike za koje se veruje da su i dalje u jahti.

Džonatan Blumer je blizak prijatelj Majka Linča i svedočio je na njegovom suđenju za prevaru, gde je tvrdio da njegov prijatelj „nije bio posebno zainteresovan“ za finansijsku stranu posla.

Sicilija brod nezgoda Foto:EPA-EFE/PERINI NAVI PRESS OFFICE

Putovao je Bajezijanom da proslavi pobedu na sudu.

Džeremi Blumer, Džonatanov brat blizanac, rekao je za Bi-Bi-Si da drži palčeve.

„To je spor proces i biće potrebno vreme. Dakle, možda postoje vazdušni džepovi, ali ne znamo. Treba čekati i videti, tako da držite prste.”

Pročitajte još:

Kapetan superjahte „ispitivan više od dva sata“

Kapetana potopljenog Bajezijana tužioci su „ispitivali više od dva sata“, navodi se u izveštajima.

Džejms Ketfild (51), kapetan jahte, ispitan je od strane tužioca iz kancelarije javnog tužioca Termini Imerese juče nakon što je brod potonuo u ponedeljak ujutro, izvestio je Korijere dela sera.

Istraga o brodolomu je u toku i gospodin Ketfild je intervjuisan dok vlasti pokušavaju da rekonstruišu događaje koji su prethodili incidentu.

Očekuje se da će tužioci intervjuisati druge preživele u okviru istrage.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar