Foto:Coust Laurent/ABACA / Shutterstock Editorial / Profimedia

Na suđenju Francuzu Dominiku Pelikou (71) iz Mazana na jugu zemlje, koji je optužen da je regrutovao 72 stranca da siluju njegovu suprugu koju je pre toga drogirao, otkriveno je da je drugi muškarac, koji živi u istom kraju, kopirao njegovu taktiku i drogirao i silovao sopstvenu ženu.

Podsetimo, Peliko je optužen da je više puta silovao Žizel (71), koja je bila pod jakim sedativima. Još 52 muškarca, starosti između 26 i 74 godine, takođe je na sudu za njihovu navodnu umešanost u zločin koji je trajao deset godina.

Sudski postupak je otvoren za javnost na zahtev Pelikoove bivše supruge Žizel, koja je, kako je sama objasnila, želela da podigne svest o upotrebi droga za seksualno zlostavljanje.

A u sredu, tokom suđenja, rečeno je da je 63-godišnji muškarac po imenu Žan-Pjer, navodni „učenik“ Dominika Pelikoa, koristio isti metod da siluje sopstvenu ženu, ali i da nagovorio Pelikoa da učini to isto, prenosi „Gardijan“.

Ovaj bivši vozač kamiona jedne poljoprivredne zadruge navodno je stupio u kontakt sa Pelikoom u sobi za ćaskanje pod nazivom „Protiv njenog znanja“ na veb stranici koja je u međuvremenu zatvorena, pa prema njegovom primeru drogirajući sopstvenu ženu sedativima, a zatim je zajedno sa Pelikoom silovao.

Na sudu se takođe tvrdilo da je Dominik lično nabavio sedative za ženu Žan-Pjera, a zatim otputovao do njih i sam silovao njegovu suprugu.

Žizel Peliko sa ćerkom Karolin Darijan na suđenju Foto: Credit line: Christophe SIMON / AFP / Profimedia

Nesrećna žena je od 2015. do 2020. godine silovana 12 puta, a Žan-Pjer je na sudu priznao sve optužbe. Istražiteljima je, između ostalog, rekao da je zamolio Pelikoa da dođe u njegov dom kada je njegova supruga, majka petoro dece, bila drogirana.

– Svaki put kada bi Peliko putovao do njih, ostavljao bi mu lekove za sledeći put – rekao je glavni istražitelj Stefan Gal. Dominikov advokat potvrdio je sudu da je njegov klijent rekao da je Žan-Pjeru dao drogu četiri puta.

– To su veoma ozbiljne optužbe i mislim da je on toga svestan. Mislim da moj otac treba da priča o svemu što se dogodilo. Ubeđen sam da je Peliko izmanipulisao njime. Da nije upoznao tu osobu, ništa od ovoga se ne bi dogodilo – rekao je Žan-Pjerov 32-godišnji sin iz prvog braka.

Pročitajte još:

Na suđenju je takođe rečeno da je Žan-Pjerovo detinjstvo bilo obeleženo ekstremnim siromaštvom i nasiljem i seksualnim zlostavljanjem u porodici.

– Odgajile su me svinje u šumi – rekao je Žan-Pjer svojoj deci.

Osamnaest od 51 optuženog u ovom monstruoznom slučaju je u pritvoru, uključujući Pelikoa i Žan-Pjera, a još 32 muškarca su na slobodi. Jednom od njih će se suditi u odsustvu. Većina bi mogla da se suoči sa 20 godina zatvora ako budu osuđeni za teško silovanje. Suđenje bi trebalo da traje do decembra.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar