Armin Berberović i Azra Spahić Foto: Facebook

Mladić A. B. koji je u Sarajevu automobilom udario tri devojke prilikom čega je doktorka Azra Spahić nastradala, vozio je bez vozačke dozvole i u alkoholisanom stanju, zbog čega je i ranije kažnjavan.

Njemu su u prošlosti više puta izdavani prekršajni nalozi zbog vožnje automobila bez položenog vozačkog ispita i on je poznat sarajevskoj policiji po takvim prekršajima.

Protiv njega nisu podnošene krivične prijave.

Armin Berberović Foto: Facebook

Do nesreće je došlo u petak u 23:30 u ulici Maršala Tita, a vozač (1996. godište) je u krvi imao 0,41 promila alkohola te je vozio brže od ograničenja kada je udario tri devojke. Prilikom sudara se nije odmah zaustavio, nego je udario u saobraćajni znak, a zatim i zid.

Ubijena je mlada sarajevska doktorka Azra Spahić (1998. godište), radnica JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo. Povređene su još dve devojke, koje su u trenutku nesreće bile sa njom, od kojih je S. A. (1997.) dobila povrede opasne po život, a S. E. (2002.) teške povrede.

Policija je Tužilaštvu Kantona Sarajevo predala A.B. (27), osumnjičenog da je automobilom na Marijin Dvoru ubio jednu i povredio dve devojke.

Dežurni tužilac će nakon ispitivanja odlučiti o tome kakvu će meru zatražiti od suda.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar