Foto: EPA-EFE/BORIS PEJOVIC/SAVO PRELEVIC / AFP / Menigault Bernard / Alamy / Alamy / Profimedia

Milena Milatović, prva dama Crne Gore, za kratko vreme postala je jedna od omiljenih ličnosti u zemlji. Javnost je oduševila svojom skromnošću, elegancijom, kao i time što je sušta suprotnost svojoj prethodnici Lidiji Đukanović. To da sa suprugom Mila Đukanovića nema nikakvih sličnosti, još jednom je dokazala na inauguraciji svog muža - novog crnogorskog predsednika Jakova Milatovića.

Naime, Milena je to učinila jednim, naizgled neprimetnim potezom – odabirom odevne kombinacije koja je privukla veliku pažnju javnosti.

Kako saznaju Vijesti, gracioznu plavu haljinu je kreirala domaća dizajnerka Milena Đurđić, koja je kreirala i odelo za predsednika Milatovića.

Foto: R.R./ATAImages

Na društvenim mrežama može se pročitati veliki broj komentara o tome da nova prva dama izgledala savršeno.

Inače, Milena je odabirom haljine još jednom pokazala da je skromna, za razliku od bivše prve dame Lidije Đukanović koja je u brojnim svečanim prilikama nosila  veoma skupu odeću poznatih svetskih modnih kuća, vrednu i po nekoliko hiljada evra.

Lidija na protest dolazila obučena u „Dior“

Nedavno se na krunisanju engleskog kralja Čarlsa III pojavila u žutoj svilenoj haljini brenda Valentino, koja košta 11.000 dolara, odnosno nešto manje od 10.000 evra.

Foto:Predsjednik.me

Na jednom od predizbornih skupova nedavno je nosila Cartier ogrlicu vrednu oko 15.000 evra.

Uz to, Lidija Đukanović markiranu garderobu nosi i u svakodnevnim prilikama. Tako se na jednom protestu u Podgorici pojavila u prsluku marke „Dior“ koji košta oko 4.300 evra i haljini brenda „Valentino“ koja košta 3.500 evra, a nedavno je na sebi imala haljinu marke „Emilia Wickstead“, koja je na pojedinim sajtovima dostizala cenu od oko 3.000 evra.

Prema navodima crnogorskih medija, Agencija za sprečavanje korupcije (ASK) razmatrala je pokretanje postupka protiv Lidije Đukanović zbog mogućnosti da joj se životni stil ne poklapa sa prihodima.

Prijem u Bakigemskoj palati Foto: Predsjednik Crne Gore

Milena sušta suprotnost

Sa druge strane, nalazi se skromna i misteriozna Milena Milatović, koja je na svom prvom koraku u ulozi prve dame pokazala da se može i bez Diora.

Iako se o privatnom životu Milatovića malo zna, neki osnovni podaci su poznati svima – njegova supruga se zove Milena i roditelji su Sare, Ane i Davida.

Pročitajte još:

Prema podacima iz imovinskog kartona iz 2021. godine, Milatović je vlasnik stana od 46 kvadrata, a sa suprugom Milenom suvlasnik je i stana od 68 kvadratnih metara.

U penzionom fondu Milatović ima 85.000 evra, a na tekućem računu 7.000 evra.

Takođe je i vlasnik automobila „Reno megan“ iz 2012. godine i ima stambeni kredit od 70.500 evra koji vraća u ratama po 452 evra mesečno.

Njegova supruga zaposlena je u Crnogorskom elektroprenosnom sistemu, gde je direktor Sektora za finansije i ekonomske poslove i na tekućem računu ima nešto više od 3.000 evra.

BONUS VIDEO Atmosfera u Skupštini Crne Gore na inauguraciji predsednika Jakova Milatovića