Milorad Dodik Foto:TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC

"Srbija je naša država i da je pravde bili bismo sastavni deo Srbije, ne bi bili u ovom sranju koje se zove Bosna i Hercegovina", kazao je večeras Milorad Diodik, predsednik RS u govoru u Banjaluci na skupu protiv rezolucije o genocidu u Srebrenici.

„Banjaluka će jednog dana biti sastavni deo Srbije i ne mogu nam to zabraniti“, kazao je. „Beograd je naš glavni grad, Banjaluka je naš glavni grad“, dodao je Dodik, prenosi Danas.

Čim se stvori prva prilika eto nas u savezu sa Srbijom, naveo je Dodik.

„Nije bio genocid. Tragičnija je činjenica da 3.500 Srba ubijenih na prostoru Srebrenice i Bratunca, umesto nas samih, niko drugi ne primećuje“, rekao je predsednik Republike Srpske.

Zapretio je da ako se donese rezolucija o genocidu u Srebrenici, „razbili ste Bosnu i Hercegovinu“. Nećemo, kazao je, „više živeti u njoj“. Naveo je da će otići kada se steknu uslovi.

„Valjda će i Donald Tramp pobediti pa da se promene okolnosti“, kazao je Dodik.

„Ogavni zapadni svet gura Srebrenicu na politički teren, da bi okvalifikovali Srbe kao jedini narod koji je počinio tako nešto“.

Dodao je, da je važnost ovog skupa važna, te da šalje jasnu poruku – ne želimo da živimo s onima koji žele da kažu da je srpski narod genocidan.

„Nećemo biti s vama u istoj državi, ukoliko Srbe, kao takve želite da prikažete“, napominje Dodik.

Izlaganje je završio rečima: „Živela Rusija, živela Srbija, živela Republika Srpska“.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare