Aktuelni lider Crne Gore i Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović glasao je danas na svom biračkom mestu u Podgorici, javlja reporter Nova.rs iz Crne Gore.

U pratnji supruge Lidija i sina Blaža, Đukanović je oko 12 časova stigao u školu u Podgorici, u kojoj je obavio građansku dužnost.

Foto: Anđela Krstović/Nova.rs

Velikom broju okupljenih medija poručio je da veruje u svoju pobedu dovoljno da ni ne razmišlja o tome šta će biti u slučaju da izgubi izbore.

„Očekujem regularan izborni proces, bitno je da svi građani mogu da iskažu izbornu volju i verujem da će biti tako. Ovo je dobar trenutak da Crna Gora najavi svoj povratak na put evropskog razvoja, počinje neko novo i bolje vreme u kom će Crna Gora pokazati svoj karakter“, rekao je Đukanović okupljenim medijima.

Na pitanje o odnosima sa Srbijom, rekao je da oni u ovom trenutku zavise od crnogorskog suseda, koji pokušava da se umeša u unutrašnje procese te zemlje.

Tok izbora u Crnoj Gori pratite u našem blogu uživo.

Foto: Antonio Ahel/ATAImages

„Odnosi sa Srbijom će biti onakvi kakvi treba da budu i kakvi su sa drugim susedima. Naravno da mogu da budu bolji, što se mene tiče apsolutno imamo otvorena vrata. Srbija će morati da promeni odnos prema susedima, naročito Crnoj Gori, gde pokušava da uređuje život Srba, ali to mora da radi država Crna Gora . Nikada nismo ni pokušali da se mešamo u uređivanje života naših državljana u drugim zemljama. Poštujte državu i ono što ona jeste, a ovde ste dobro došli i dobićete ono što očekujete, ali ne po cenu državnosti Crne Gore, poručio je Đukanović.

Pročitajte još:

On je istakao da ne razmišlja o porazu, ali da će protivniku u tom slučaju čestitati.

Foto: Antonio Ahel/ATAImages

U Crnoj Gori se danas održava drugi krug predsedničkih izbora u kojima će Đukanović odmeriti snage sa kandidatom Pokreta Evropa sad Jakovom Milatovićem.

Ove izbore mnoge su ocenili kao istorijske je po prvi put postoji realna šansa da će Đukanović doživeti poraz.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar