Jakov Milatović Foto: predsjednik.me

Crnoj Gori je potrebno formiranje stabilne Vlade koja će kao prioritet imati evropsku agendu, a ovaj trenutak je važan za Crnu Goru zbog prilike da se proces evropskih integracija ubrza, saopštio je danas crnogorski predsednik Jakov Milatović.

“U tom kontekstu potrebne su nam funkcionalne institucije, ubrzane reforme i društvena kohezija oko suštinskih ciljeva- kakav je članstvo Crne Gore u Evropskoj Uniji“, rekao je Milatović nakon konsultacija sa sa nevladinim sektorom na temu vladavine prava i evropskih integracija.

Jakov Milatović Foto: predsjednik.me

Kako prenosi RTCG, on je sa predstavnicima organizacija civilnog društva razgovarao i o situaciji u zemlji i izazovima sa kojima se Crna Gora suočava.

PROČITAJTE JOŠ:

Tema razgovora bile su i imenovanja u pravosuđu, izborne reforme, kao i ambijent za delovanje nevladinog sektora.

Na sastanku su, kako je saopšteno, dogovorene i buduće zajedničke inicijative.

Jakov Milatović Foto: predsjednik.me

Susretu sa predsednikom Milatovićem prisustvovali su predstavnici Akcije za ljudska prava, Centra za demokratsku tranziciju, Centra za građansko obrazovanje, Centra za Monitoring, Centra za građanske slobode, Centra za demokratiju i ljudska prava, Centra za razvoj nevladinih organizacija i Mreže za afirmaciju nevladinog sektora.

Jakov Milatović Foto: predsjednik.me

BONUS VIDEO: Milatović sa suprugom glasao u Podgorici

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar