Foto:TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

Crnogorski predsednik Jakov Milatović izjavio je danas da je članstvo Crne Gore u NATO značajna odluka moderne države i signal opredeljenju da, kako je rekao, očuvamo mir i prosperitet.

Milatović je to rekao na panel diskusiji povodom 75 godina od osnivanja NATO pod nazivom „Bezbednosni štit u svetu neizvesnosti“, koju organizuje Atlantski savez Crne Gore.

Naveo je da je članstvo u NATO Crnoj Gori obezbedilo zaštitu, predvidivost i stabilnost u okviru kojih možemo da nastavimo da razvijamo demokratiju.

Foto: TANJUG/ Služba za informisanje Predsednika Crne Gore/ bg

„Posvećenost članstvu Crna Gora demonstrira se kroz učešće u NATO misijama doprinoseći tako kolektivnoj bezbednosti“, naveo je Milatović.

POGLEDAJTE JOŠ:

Crna Gora, istakao je, saoseća sa patnjama naroda u Ukrajini i shodno tome je, kako je naveo, pomogla Ukrajini u više navrata.

„Crna Gora je danas posvećena i regionalnoj stabilnisti i jačanju dobrosusedskih odnosa. Ne postoje otvorena pitanja Crne Gore sa susednim državama, bilo da su one članice Alijanse ili ne. Dobrosusedski odnosi nemaju alternativu. Crna Gora će ostati posvećen NATO saveznik“, poručio je Milatović, preneo je portal RTCG.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar