Mia Shem Foto: Printscreen/Twitter

Hamas je objavio uznemirujuć video snimak za koji tvrdi da prikazuje Izraelku, koju su za vreme posete muzičkom festivalu Supernova oteli teroristi i odveli u Gazu. Kako tvrdi Izrael, ukupno 199 taoca su oteli Hamasovci u subotu 7. oktobra.

U snimku, koji je objavljen na Hamasovom službenom Telegram kanalu, mlada žena Mia Šem na hebrejskom jeziku se direktno obratila kameri, tvrdeći da je iz centralnog Izraela.

Na snimku je rekla da se njeni otmičari brinu o njoj. Takođe se vidi da je devojka povređena, ali da joj daju medicinsku pomoć.

Izrael rat festival Foto:Tanjug/AP Photo/Ohad Zwigenberg

To je prvi snimak nekog taoca koji je objavio Hamas, a na snimku se navodi da je oteta 7. oktobra na dan kada je Hamas iznenada napao jug Izraela.

„Ja sam Mia Šem, imam 21 godinu i dolazim iz Šohama. Trenutno sam u Gazi. Bila sam na festivalu. Ruka mi je teško povređena. Imala sam operaciju u bolnici u Gazi, koja je trajala tri sata. Brinu se o meni, daju mi lekove, sve je u redu. Jedino što želim jeste da me što pre vrate kući, mojim roditeljima. Izvucite me odavde što je pre moguće. Molim vas“, zavapila je Mia.

Pročitajte još...

Festival koji se održavao u pograničnom području bila je jedna od prvih meta Hamasa. Stotine ljubitelja muzike okupilo se na festivalu plesa u pustinji, a veselje je prekinuto krvoprolićem u režiji Hamasa, gde su militanti nasumice pucali po posetiocima, a deo njih su oteli i odveli u Gazu kao taoce.

VIdeo je objavljen na Hamasovom Telegram kanalu iz sledeću poruku.

„Mudžahedini iz brigada Al-Kasam pružaju medicinsku pomoć zatvorenici u Gazi, koja je zarobljena prvog dana operacije ‘Poplava Al-Aksa'“, poručili su.

Sve najnovije informacije o ovom događaju pratite u našem blogu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar