Foto: Mourad ALLILI / Sipa Press / Profimedia; Abaca Press / Alamy / Alamy / Profimedia

Prošlo je tačno mesec dana otkako je dvogodišnji Emil Soleil nestao iz sela nedaleko od Le Verneta na jugu Francuske. Nakon što je prijavljen nestanak mališana koji je boravio u kući kod bake i deke, pokrenuta je opsežna operacija potrage u idiličnom francuskom selu.

U potrazi su korišteni dronovi, psi tragači i helikopteri, ali je osam dana nakon nestanka prekinuta.

Francois Balikue, gradonačelnik Le Verneta, u najnovijem je intervjuu spekulisao da su jedna ili više odraslih osoba „prisilno odvele“ Emila iz sela, prenosi Independent.

„Nadam sam se da će odgovorni biti kažnjeni“

Dodao je da bi to moglo biti delo „ludaka ili nekog makijaveliste“, prenosi Index.hr.

Foto: Thibaut Durand / AFP / Profimedia; Durand Thibaut/ABACA / Shutterstock Editorial / Profimedia; Mourad ALLILI / Sipa Press / Profimedia

„Kada vidimo da nismo pronašli Emila u gradu, to znači da je prisilno odveden. Drugačije ne može biti. Njega su mogli odvesti samo odrasli, jedna ili više odraslih osoba. Ili imamo posla s ludakom ili imamo posla s nekim makijavelistom“, nagađao je.

Balikue je takođe rekao da je učinio sve šta je bilo u njegovoj moći kako bi osigurao uspeh potrage za Emilom te se nada da će ljudi odgovorni za Emilov nestanak biti „kažnjeni“. Ubrzo nakon što je potraga za Emilom obustavljena, Balikue je za Le Figaro izjavio da je „najveća nada“ za mališana da je „otet“.

PROČITAJTE JOŠ:

Isključen napad životinje

„Mogli bismo smatrati da je neko ko je hteo nauditi detetu prošao tim područjem, da je video ovog prekrasnog dečaka i odveo ga. Ne bi mogao preživeti sam u divljini, to je sigurno“, objasnio je gradonačelnik, koji tu dužnost obavlja još od 1977. godine.

Policija je isključila napad životinje, a takođe je potvrdila da ništa nije otkriveno nakon što su pretražene sve kuće u Haut Vernetu. Istražitelji su 19. jula objavili kako ispituju mogućnost da je Emila udario kombajn dok je hodao u visokoj travi.

Ipak, okolnosti Emilovog nestanka su još uvek nejasne, bez ikakvog objašnjenja šta se tačno dogodilo 8. jula. Inače, baka i deda su se na dan nestanak pripremali da krenu na izlet s mališanom. Međutim, kad su hteli da ga smeste u auto, primetili su da je nestao.

BONUS VIDEO: Snimak pucnjave u Nešvilu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar