Foto: EPA-EFE/YULIA ZYRYANOVA / SPUTNIK POOL, Shutterstock

Bivši ruski predsednik koji je sada drugi čovek ruskog Veća sigurnosti Dmitrij Medvedev još jednom osuo paljbu i uvredljive poruke na račun SAD-a na Telegramu. Ovaj put je, najblaže rečeno, žestoko reagovao zbog američkog slanja kontroverzne kasetne municiji Ukrajini.

Izvređao je američkog predsednika Džozefa Bajdena zbog slanja kasetne municije Ukrajini i rekao da bi ulazak Ukrajine u NATO značio Treći svetski rat.

„Pospani, senilni Bajden rekao je da je pre dve godine u Ženevi ruskom predsedniku uskratio garancije da Ukrajina neće ući u NATO. U smislu ‘nisam pokleknuo pred Rusima’. Potom je, međutim, sramotno pobegao iz Avganistana. Zatim je, da sakrije sramotu, uništio ekonomiju Evrope. Nakon toga, isporučivši Ukrajini stotine tona oružja, pokrenuo je izuzetno opasan dugotrajni sukob s Rusijom, zbog čega kijevski režim uništava ostatke svoje zemlje. Sada, nakon što je iscrpeo sve resurse, obećava kasetne napade i ponovo poziva neonaciste u Kijevu s NATO perspektivom, čije ostvarenje znači Treći svetski rat“, piše Medvedev, prenosi Index.hr.

PROČITAJTE JOŠ:

Potom se zapitao „zašto Bajden to radi“.

„Najlakše je misliti da je to smer bilo kojeg američkog vođe i duboke američke vlade: dominirati i ograničavati druge zemlje. Pogotovo tvrdoglave poput naše. Možete reći i da se radi o bolesnom starcu koji je u teškoj demenciji, ne zna šta radi. Tramp i velik deo Amerikanaca vrište o tome“, napisao je, prenosi Njuzvik.

„Ili je možda sve drugačije? Možda je umirući deda, opsednut nezdravim fantazijama, jednostavno odlučio otići graciozno, izazivajući nuklearni armagedon i odvodeći pola čovečanstva sa sobom na drugi svet …“, zaključio je Medvedev.

BONUS VIDEO: Bajden će ponovo u trku za predsednika SAD: Stiže li ga Tramp ovog puta?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare