Uman Foto:Sergei SUPINSKY / AFP / Profimedia&Press service of the National Police of Ukraine in Cherkasy region/Handout via REUTERS/Sergei SUPINSKY / AFP / Profimedia

Rano jutros čule su se eksplozije u Kijevu, ali i mnogim drugim ukrajinskim gradovima. Prema navodima ukrajinskih zvaničnika, jedna osoba je poginula, a tri su ranjene u Hersonu.

Šef kabineta ukrajinskog predsednika Andrij Jermak rekao je da protivvazdušna odbrana radi, dok je kijevska gradska vojna uprava pozvala stanovnike da ostanu u skloništima.

Kada je reč o ostalim gradovima u Ukrajini, jedna je osoba poginula, a tri su ranjene u ruskom granatiranju u regiji Herson u poslednja 24 sata, objavila je uprava regije na Telegramu. Među ranjenima je i jedno dete.

Uman Foto:Sergei SUPINSKY / AFP / Profimedia

Stambena područja u Hersonu napadnuta su 39 puta sa 163 granate, dok je grad napadnut osam puta sa 41 granatom, navodi se na Telegramu.

POGLEDAJTE JOŠ:

Ukrajinska državna televizija Suspline izvestila je o noćnom napadu na grad Pavlograd, koji je izgleda bio usmeren na skladište municije. Ipak, pogođene su i stambene zgrade i kuće.

Broj ranjenih u raketnom udaru na Pavlograd porastao je na 34, uključujući petoro dece.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar