Foto: Mikhail Klimentyev / Sputnik / Profimedia, REUTERS/Yan Dorbronosov, /Stringer, Viktor Tolochko / Sputnik / Profimedia, APAImages / Shutterstock Editorial / Profimedia, Mikhail Klimentyev / Sputnik / Profimedia

Udari ukrajinskih dronova izazvali su požar i prinudili delimičnu evakuaciju stanovnika ruske oblasti Tver, a zvaničnici su u sredu saopštili da je Kijev preko noći gađao nekoliko zapadnih regiona Rusije.

Olupina uništenog ukrajinskog drona izazvala je požar u gradu Toropets u zapadnom delu Tverske oblasti, rekao je Igor Rudenija, guverner regiona severozapadno od Moskve, u aplikaciji za razmenu poruka Telegram, prenosi Jutarnji list.

Vatrogasci su pokušavali da obuzdaju požar, rekao je Rudenija, ali nije rekao šta gori. Ruske jedinice protivvazdušne odbrane i dalje pokušavaju da odbiju „masovni napad dronom“ iznad grada, dodao je on.

Prema izveštaju državne novinske agencije RIA iz 2018. godine, Rusija je gradila arsenal za skladištenje projektila, municije i eksploziva u Toropetsu, 1.000 godina starom gradu sa nešto više od 11.000 stanovnika.

Sedam ukrajinskih dronova uništeno je i iznad zapadne Smolenske oblasti, rekao je u Telegramu Vasilij Anohin, guverner regiona koji se graniči sa Belorusijom.

Još 14 bespilotnih letelica oboreno je iznad Brjanske oblasti, koja se graniči sa Ukrajinom, a nekoliko je uništeno iznad Orlovske i Tulske oblasti, saopštili su guverneri tih regiona.

Rojters nije mogao nezavisno da proveri izveštaje.

Kijev je ranije rekao da njegovi udari na Rusiju ciljaju vojnu, energetsku i transportnu infrastrukturu koja je ključna za ratne napore Moskve.

Ruski zvaničnici retko otkrivaju punu štetu koju su prouzrokovali ukrajinski napadi.

Pročitajte još:

Kako je Ukrajina povećala proizvodnju domaćih dronova u poslednje dve godine, povećala je napade na rusku teritoriju. Najveći ukrajinski napad dronom u septembru bio je na meti ruske prestonice, ubivši najmanje jednu osobu, uništivši kuće i ometajući letove na moskovskim aerodromima.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar