Foto: MOHAMMED ABED / AFP / Profimedia

Svetska centralna kuhinja (WCK) saopštila je danas da obustavlja rad u Gazi nakon napada u kojem je ubijeno sedam njenih radnika.

„WCK odmah obustavlja svoje operacije u regionu. Uskoro ćemo donositi odluke o našem budućem radu“, navela je izvršni direktor WCK Erin Gor, prensoi Tajms of Izrael.

Izrael Palestina rat Foto:Majdi Fathi / Zuma Press / Profimedia

Organizacija u saopštenju navodi da je njeno osoblje „putovalo u nekonfliktnu zonu u dva oklopna automobila označena logotipom WCK“, prenosi Tajms of Izrael. Izvršna direktorka ove organizacije Erin Gor izjavila je da „ovo nije samo napad na WCK, već napad na humanitarne organizacije koje se pojavljuju u strašnim situacijama gde se hrana koristi kao oružje“.

POGLEDAJTE JOŠ:

IDF je saopštila da „sprovodi dubinsko ispitivanje na najvišim nivoima kako bi razumela okolnosti ovog tragičnog incidenta“, ali nije rekla da li je odgovorna za napad, navodi Tajms of Izrael.

Prethodno su palestinski zdravstveni zvaničnici u Pojasu Gaze saopštili da su poginuli četiri strana humanitarna radnika i njihov vozač Palestinac, a mediji su preneli da su poginuli humanitarni radnici iz Australije, Velike Britanije, SAD, Kanade i Palestine.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar