Foto: Video/Nova.rs

Državljani Južne Koreje, Do Kvon i Han Čan Jun, ostaće u spuškom pritvoru jer je Viši sud u Podgorici ukinuo odluku Osnovnog suda u Podgorici kojom je prihvaćeno jemstvo od po 400.000 evra, kojim su osumnjičeni garantovali svoje prisustvo u krivičnom postupku.

Portparolka Višeg suda u Podgorici, Marija Raković, rekla je Libertasu da je predlog o jemstvu vraćen na ponovno odlučivanje. Kvon du Jong je, na glavnom pretresu održanom 11. maja, rekao da u suvlasništvu sa suprugom ima stan u Seulu u Južnoj Koreji, čiju vrednost procenjuje na oko tri miliona evra, dok za ostalu imovinu nije znao vrrdnost jer se „ne nalazi na berzi“.

Čang Jun Han naveo je da ima stan u Srbiji, čiju vrednost je procenio na oko dva miliona evra i stan u Seulu, za koji nije rekao vrednost, prenosi RTCG.

Foto:EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

„Kupoprodajni ugovor za stan u Srbiji zaključio sam u oktobru prošle godine. Svoju ukupnu imovnu vrednost procenjujem na oko pet miliona evra“, kazao je on.

Sledeće ročište zakazano je za 16. jun.

POGLEDAJTE JOŠ:

Podsetimo, Osnovni sud u Podgorici 12. maja je prihvatio jemstvo od po 400.000 evra okrivljenim državljanima Južne Koreje Do Kvonu i Hon Čand Junu i odredio da se, po uplati novca, puste na slobodu.

Crnogorsko tužilaštvo 18. maja je uložilo žalbu na odluku Osnovnog suda da odobri kauciju za pritvorenog južnokorejskog državljanina Do Kvona, i njegovog saradnika Han Čan Juna nakon optužbi protiv njih da su putovali sa lažnim pasošima, preneo je južnokorejski Yonhap News.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar