Foto: lordzg / Shutterstock

U eksploziji koja se dogodila kod Zagreba poginule su dve osobe, dok je muškarac (79) teško povređen i trenutno se nalazi u KB Dubrava.

„Eksploziju nisam čula, ali sam čula sirene, vatrogasce i Hitnu. Komšije do nas su čule eksploziju pa su nam javili, odmah smo izašli da vidimo šta se dogodilo“, opisala je jedna od komšinica detonaciju koja se danas poslepodne dogodila u domu za stare u Dugom Selu.

Uzrok eksplozije još nije poznat, a poginuli su muškarac (85) i žena (81), dok je jedan muškarac (79) teško povređen te je prevezen u KB Dubrava. Muškarac je imao povrede trbuha i donjih ekstremiteta te je izgubio puno krvi. Operisan je, ali i dalje je životno ugrožen, rekao je za 24sata hirurg u KB Dubrava dr. Kristijan Ćupurdija.

PROČITAJTE JOŠ:

„Bilo je na ručku, nešto je strašno puklo, pogledao sam napolje, ništa nije bilo. Kada sam kasnije izašao na terasu, video sam policiju i shvatio da se dogodilo nešto strašno“, rekao je jedan od komšija koji nije znao da se tu nalazi Dom za stara lica.

„Mislim da su tamo bila četiri stara lica, ne znam da li su svi prijavljeni“, dodao je.

Čak ni predsednik opštine Nenad Panian, koji živi u blizini, nije znao da se u toj kući pružaju usluge starim osobama. Ni on nije čuo eksploziju.

Vlasnici kuće bili su na prvom spratu i ručali su u trenutku eksplozije. Vlasnici su u šoku, a žena je morala primiti i sedative za smirenje te im se zbog eksplozije podigao pod. Na mestu događaja policija sprovodi uviđaj.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar