Obrijana Lin Sera Foto: Facebook/Stephanie Croteau

Obrijana Lin Sera (10) umrla je u četvrtak u Bostonskoj dečjoj bolnici od komplikacija od prostrelne rane, nakon što je njen komšija provalio u stan i ubio njenu baku i psa, posle čega je počinio samoubistvo.

Desetogodišnja devojčica iz Springfilda koju je ubio komšija kada je silom ušao u stan njene porodice „dala je život da zaštiti svoju porodicu“, navodi se u čitulji.

Rođena u Springfildu, Lin Sera „bila je najsrećnija djevojčica koja je volela princeze, ples, prirodu i, naravno, svoju porodicu. Obrijanino srećno mesto bila je kuća na jezeru njenog pradede, kao i godišnja porodična putovanja u Mejn. Pohađala je gimnastiku, bila je članica grupe Girl’s on the Run”, stoji u čitulji.

Foto: Facebook/Hampden District Attorney Anthony Gulluni

Policija je odgovorila na pucnjavu u ponedeljak, 14. avgusta, u kojoj je ubijena i Obrijanina baka (52), dok je njena 12-godišnja sestra zadobila ranu iz vatrenog oružja. Njen petogodišnji brat je bio u kući, ali nije fizički povređen. Ubijen je i porodični pas.

Svo troje dece odvedeno je u bolnicu u Springfildu pre nego što je Obrijana prebačena u bolnicu u Bostonu, gde je kasnije umrla, saopštile su vlasti.

Policija je pronašla osumnjičenog koji je identifikovan kao 34-godišnji Viktor Njeves, koji je nakon napada izvršio samoubistvo. Njeves, koji je živio u stanu iznad, nasilno je ušao na ulazna vrata svojih komšija i počeo da puca na porodicu pre nego što je upucao sebe.

Mogući motiv ovog zločina nije saopšten, a istraga je u toku, piše Boston 25.

***

BONUS VIDEO: Farma na kojoj je ubica iz Gradačca izvršio samoubistvo

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar