Foto: skupstina.me; Shutterstock/Pensioner

U velikoj policijskoj akciji koja je sprovedena u više gradova u Crnoj Gori uhapšen je predsednik Opštine Budva i jedan od istaknutijih članova Demokratskog fronta (DF) Milo Božović. Navodni razlog hapšenja je saradnja sa kriminalnom organizacijom, koja je ogranak kavačkog klana, ali Dan navodi da Božović nije označen kao pripadnik kriminalne grupe. Ko je uhapšeni predsednik Opštine Budva?

Božović se, prema informacijama crnogorskih medija, ne označava kao direktni član organizovane kriminalne grupe.

Inače, uhapšen je u okviru akcije crnogorske policije koja se sprovodi u u Budvi, Cetinju i Podgorici.

Foto: skupstina.me

Navodno je uhapšeno još nekoliko osoba, a prema saznanjima Vijesti, hapšenja su počela ranom zorom – negde oko četiri sata ujutru.

Već hapšen sa Carevićem

Inače, Božović je hapšen i pre dve godine kada je obavljao funkciju gradskog menadžera Budve. Zajedno sa njim tada su privedeni tadašnji gradonačelnik Budve Marko Carević, takođe član DF-a predsednik Skupštine opštine (SO) Budva Krsto Radović, sekretar za investicija Mladen Mikijelj, Nikola Jovanović, šef Carevićevog kabineta, kao i Đorđe Vujović, Carevićev savetnik.

Uhapšeni su i sin i brat Marka Carevića.

Foto: Printscreen/YouTube/Vijesti Online

Do hapšenja je došlo nakon što su Carević i Radović pokušali da spreče ulazak Upravne inspekcije u zgradu Opštine Budva.

Policija je tada upotrebila hemijska sredstva, a polomljena su stakla na zgradi Opštine.

Pročitajte još:

Carević je ovo hapšenje uporedio sa okupacijom Budve.

„Ako Upravna inspekcija dođe u radno vreme, potpuno smo otvoreni, nema potrebe da se radi ova opsada i okupacija Budve. Ovakva okupacija se ne pamti ni za vreme najvećih okupatora na ovim prostorima. Mi poštujemo zakone ove države. Ono sto ne prihvatamo je da Upravna inspekcija kao nenadležna, svojim zapisnikom postavlja navodno novu većinu. To je prekoračenje ovlašćenja i podneli smo protiv toga krivične prijave. Jedino ko je nadležan je Upravni sud. Ovde se zakoni ne poštuju od onih koji ih kreiraju“, kazao je Carević.

Inače, Božović je pre stupanja na mesto menadžera Budve bio i poslanik u Skupštini Crne Gore, gde se nalazio na mestu člana parlamentarnog Odbora za međunarodne odnose i iseljenike i Odbora za turizam, poljoprivredu, ekologiju i prostorno planiranje. Član je Glavnog odbora Nove srpske demokratije.

BONUS VIDEO Akcija MUP – hapšenje zbog pranja para

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar