Foto: Nicholas Kamm / AFP / Profimedia, Zuma / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Američki general Mark Mili poručio je zvaničnicima da bi Kijev mogao da padne u roku od 72 sata ako se dogodi potpuna ruska invazija na Ukrajinu.

Mili je tokom brifinga iza zatvorenih vrata 2. i 3. februara rekao da bi ruska invazija na Ukrajinu u punom obimu mogla da rezultira poginućem i 15.000 ukrajinskih vojnika i 4.000 ruskih vojnika.

Nekoliko američkih poslanika je izrazilo zabrinutost što Bajdenova administracija nije brzo reagovala kako bi Ukrajini pružila značajnu vojnu pomoć, poput sistema protivvazdušnih i raketnih bacača kojim bi se branili od invazije Rusije.

Ukrajinska vojska Foto: Ukrinform / Shutterstock Editorial / Profimedia

Zvaničnici Bajdenove administracije na sastancima su odgovorili na ove zabrinutosti, rekavši da bi značajna količina vojne pomoći Ukrajini mogla da bude iskorišćena kao razlog za invaziju na Ukrajinu.

POGLEDAJTE JOŠ:

Ukrajina je dobila novčanu pomoć od Sjedinjenih Država u iznosu od 200 miliona dolara, dok je 600 miliona dolara stiglo od Ujedinjenog Kraljevstva i baltičkih zemalja.

Na pomenutim brifinzima prisustvovalo je nekoliko zvaničnika Bajdenove administracije, uključujući državnog sekretara Entonija Blinkena, sekretara odbrane Lojda Ostina, direktorku Nacionalne obaveštajne službe Avril Hejns i generala Marka Milija, preneo je Fox News.

BONUS VIDEO Vojni manevri ruske vojske u Belorusiji

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar