Foto: Instagram/Kassandra Sweeney

Mama iz Nju Hempšira poslala je svom mužu poruku nekoliko minuta pre nego što je njen dever tinejdžer navodno ubio nju i njena dva mlada sina.

Tužioci su otkrili poslednje reči 25-godišnje Kasandre Svini Šonu Sviniju u sudskim dokumentima podnetim prošle nedelje u vezi sa trostrukim ubistvom u Nortfildu 3. avgusta 2022. godine.

Par je razmenio Snepčet video snimke i poruke, uključujući svoje mlade sinove, Bendžamina (4) i 23-mesečnog Mejsona.

„Nadam se da će te nasmejati“, napisala je ona u 10:49, za šta istražitelji veruju da je bila njena poslednja poruka Šonu. Manje od 10 minuta kasnije, ona i dečaci su bili mrtvi od jedne prostrelne rane na glavi.

Detalji su navedeni u zahtevu Državnog tužioca Nju Hempšira kojim se traži da 17-godišnji optuženi ubica Erik Svini ostane u pritvoru bez kaucije, što je sudija odobrio.

Dokument na 10 stranica otkrio je više informacija o užasnim ubistvima nego što su tužioci ili policija otkrili otkako je Erik, tada 16-godišnji tindejdžer, uhapšen na dan zločina.

Erik je živeo sa svojim starijim bratom Šonom (26) i njegovom porodicom u njihovoj seoskoj kući u živopisnom okrugu Merimak, ali su tenzije počele da rastu.

Šon je pozvao policiju u junu i prijavio da je njegov brat ukrao njegovu Hondu Civic.

Ponovo je nazvao policiju 22. jula i rekao da njegov brat „daje čudne komentare i da je sakrio više oružja po kući“.

On je policajcima rekao da je „zabrinut za bezbednost svoje male dece“, navodi se u dokumentu.

Braća su jedva govorila, a Šon se toliko zabrinuo da je ugradio bravu na vrata svoje glavne spavaće sobe.

On i njegova supruga su želeli da Erik izađe iz svog doma i počeli su da preduzimaju korake da ga uklone, navodi se u podnesku.

3. avgusta, Erik je navodno „pukao“. Uzeo je jedan od Šonova dva pištolja, pištolj 40 Taurus, iz zaključanog sefa, a zatim je navodno ubio svoje nećake i snaju u kuhinji kuće sa tri spavaće sobe.

Tužioci nisu rekli kojim redosledom su žrtve ubijene, ali svedok je čuo vriskove dece neposredno pre nego što je Erik pobegao iz kuće, sugerišući da je njihova majka prva upucana.

Šon, koji je u to vreme vozio kamion za isporuku nafte, bio je na njegovoj ruti kada je Erik nazvao sa Kasandrinog Ajforna i rekao da je „neko provalio i sve ih pobio“.

U razgovoru sa istražiteljima, Erik je rekao da je bio u podrumu kada je čuo da se nešto lomi, a zatim „dubok muški glas koji je vikao praćen višestrukim ‘pucanjem'“.

Rekao je policiji da se ušunjao na sprat i „pregazio tela Kasandre i Mejsona“ da izađe iz kuće.

Iako su radnici na drveću bili na kraju prilaza, nije ih zamolio da pozovu pomoć.

PROČITAJTE JOŠ:

Navodno je bacio oružje sa vozačeve strane na I-93 pre nego što se vratio u kuću, navodi se u podnesku Višeg suda Merimak.

Radnik na drvetu rekao je policiji da je čuo „za šta je verovao da je vrištanje ili vikanje male dece” u kući malo pre nego što je prijavio da je video Erika kako napušta imanje u Kasandrinom F-150.

Morao je da ukloni saobraćajne čunjeve postavljene na kraju prilaza kako bi mu omogućio da izađe i video ga je kako se vraća u istom vozilu nakon dolaska policije, kaže se u dokumentu.

Erik, kome se sudi kao odrasla osoba, optužen je po tri tačke optužnice za prvostepeno ubistvo i jednoj tački za falsifikovanje fizičkih dokaza, prema sudskim spisima.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar