Kadirov u sajbertraku
Kadirov u sajbertraku Foto: Screenshot Telegram

Nakon što je čečenski vođa Ramzan Kadirov na X-u objavio snimak na kom vozi "teslu sajbertrak" (cybertruck) sa mitraljezom na krovu, o tome se oglasio izvršni direktor "Tesle" Ilon Mask i rekao da mu on nije donirao taj automobil.

Naime, Kadirov je u svojem videu tvrdio kako mu je vlasnik Tesle, milijarder Ilon Mask, poslao „sajbertrak“.

„Iskreno se zahvaljujem Ilonu Masku. On je očito glavni genije našeg vremena, stručnjak, veliki čovek“, rekao je Kadirov na snimku.

Kadirov je obećao kako će to vozilo poslati u zonu „specijalne vojne operacije“, kako u Rusiji zvanično zovu rat u Ukrajini, i pričvrstio je na njega mitraljez.

Međutim, Mask je negirao da je on poklonio to vozilo.

„Jeste li ozbiljno toliko retardirani da mislite da sam donirao sajbertrak ruskom generalu? Neverovatno“, napisao je na X-u Mask kao odgovor jednom korisniku te društvene mreže koji je napisao da on sprema vozila za vojnu upotrebu neprijateljima Amerike te da Mask ‘otvoreno radi protiv SAD-a‘.

Nije poznato kako je zapravo Kadirov došao do vozila, za koje, kako kažu iz Tesle, do kraja godine ne primaju narudžbine. Tako je najverovatniji scenario onaj kako je Kadirov, ili neko iz njegova kruga, vozilo ranije naručio, pa sugerisao kako je reč o Maskovom ličnom poklonu.

Tesla Cybertruck, koji na snimku vozi Kadirov, električni kamionet koji ubrzava od 0 do 100 kilometara na sat za manje od 3 sekunde. Sajbertrak privlači pažnju „futurističkim“ uglastim oblikom, a zasad može da vozi po SAD-a. Premda je u Evropi ovoga leta registrovano par vozila, „tesla sajbertrak“ i dalje nema dozvole za kretanje putevima Starog kontinenta.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar