Foto: EPA-EFE/ALEXEI DANICHEV/SPUTNIK/KREMLIN, Profimedia

Napadi dronovima na rusku teritoriju se nastavljaju, a poslednje eksplozije dogodile su se u južnom gradu Krasnodaru, koji se nalazi u blizini Krima. I ovaj napad, kao i prethodni, izveden je ranom zorom, a glavna meta su bili stambeni objekti.

Naime, kako prenose ruski mediji kiša projektila je zasula Krasnodar u 4:17 sati ujutru. Gradonačelnik Jevgenij Naumov je naveo da su meta bile stambene jedinice, prilikom napada je teže oštećena jedna zgrada.

U njoj su razbijeni svi prozori, a krov je potpuno uništen. Takođe, razrušena je i jedna privatna kuća koja se nalazi u blizini zgrade.

Na sreću, u napadima niko nije povređen.

Iako se o ovom napadu još uvek zvanično nije oglasila ni ruska, ni ukrajinska strana, za sada je poznato da je napad izveden dronovima, a svedoci navode da su čuli najmanje dve jake eksplozije.

Podsetimo, pre nekoliko dana dogodio se i prvi veći napad na neki grad na ruskoj teritoriji – Belogord, a rusko ministarstvo odbrane saopštilo je 23. maja da su tokom antiterorističke operacije ruske snage blokirale i eliminisale ukrajinsku nacionalističku jedinicu koja se infiltrirala u region, a ubijeno je više od 70 članova grupe, uništena su četiri oklopna vozila i pet pikap kamiona.

Pročitajte još:

Takođe je objavljeno i da je ukrajinska saboterska i izviđačka grupa ušla je u okrug Grajvoronski 22. maja, a prema poslednjim podacima, 13 civila je ranjeno, a jedan je ubijen tokom napada.

Iz tog razloga će ruski predsednik Vladimir Putin danas održati operativni sastanak sa stalnim članovima ruskog državnog bezbednosnog saveta.

Kako je ranije rekao portparol Kremlja Dmitrij Peskov, „kao pravilo, učesnici ovakvih sastanaka razmenjuju poglede o trenutnim pitanjima“, zbog se spekuliše da će glavna tema sastanka biti upravo ovi napadi.

BONUS VIDEO Velikom vojnom paradom obeležen Dan pobede u Moskvi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar