Foto: Anirut Thailand/Shutterstock

Zastrašujući događaj desio se na aerodromu u Bangkoku kada je 57-godišnjoj putnici amputirana noga nakon što se spotakla na svoj kofer na pokretnoj traci.

Kako je navedeno, njena leva noga je bila „uvučena“ u mehanizam pokretne trake.

Užasnuti prolaznici pokušavali su da isključe traku, ali mašina je pokidala mišiće, tetivu i kost noge.

Medicinski tim koji je stigao morao je putnici da amputira levu nogu, nakon čega je prebačena na bolničko lečenje.

Nadležni na aerodromu su naredili istragu kako bi utvrdili uzrok nesreće. Pokretna traka je zabranjena za korišćenje, jer inženjerski tim vrši inspekciju i bezbednosne provere.

„Aerodrom Don Muang duboko je pogođen ovim incidentom i spreman je da u potpunosti prihvati odgovornost, kao i da se pobrine za medicinske troškove i kompenzaciju“, navedeno je u zvaničnom saopštenju aerodroma.

Takođe je saopšteno da nijedan let nije odložen zbog nesreće.

Stazu je proizvela japanska kompanija Hitači i postavljena je 1996. godine, rekao je direktor aerodroma i dodao da postoji plan da se zatraži da se budžet promeni na noviji model 2025. godine.

Pročitajte još...

Nezgoda se dogodila i 2019. godine, kada je cipela putnika oštećena nakon što je uhvaćena u pokretnoj stazi na Terminalu 1. Aerodrom je nakon toga objavio saopštenje u kojem se navodi da je neispravan prolaz popravljen i ponovo je otvoren nakon sat vremena.

Ovaj zastrašujući incident dogodio se samo nekoliko dana nakon što je radnik na aerodromu ubijen nakon što je „uvučen“ u motor na pisti međunarodnog aerodroma San Antonio u Teksasu.

BONUS VIDEO Horor na ulicama Pariza

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar