Selin Dion Foto: Tinseltown / Shutterstock.com

Predstavnici kanadske pevačice Selin Dion saopštili su da je korišćenje njenog hita iz 1990-ih, pesme "My Heart Will Go On", na predizbornom skupu bivšeg predsednika SAD i republikanskog kandidata Donalda Trampa bilo neovlašćeno i da nije imalo odobrenje pevačice.

Snimak na kojem Selin Dion izvodi pesmu iz filma „Titanik“ prikazan je u petak uveče na skupu u Bozmanu u državi Montana, a takođe je puštan na nekoliko prethodnih Trumpovih skupova, prenosi CBS Njuz.

Predstavnici pevačice su u saopštenju objavljenom na društvenim mrežama naveli da su njen menadžment i izdavačka kuća Sony Music Entertainment Canada saznali u subotu „da je neovlašćeno korišćen video snimak i pesma Seline Dion ‘My Heart Will Go On’ na predizbornom skupu Donalda Trampa u Montani“.

Pristalice Donalda Trampa Foto:EPA-EFE/DAVID JENSEN

Predstavnici Selin Dion su upozorili da ni na koji način to korišćenje nije odobreno i da ona ne podržava ovu ili sličnu upotrebu svoje muzike.

Zahtevi poznatih muzičkih izvođača da Tramp ne pušta njihovu muziku na svojim skupovima nisu novost.

Tokom njegove prve predsedničke kampanje 2016. godine slične zahteve su izneli i Roling Stonsi, Adel, Nil Jang i Stiven Tajler iz Aerosmitha, a 2020. godine taikav zahtev je uputila i grupa R.E.M.

Da bi bile u skladu sa zakonom o autorskim pravima, političke kampanje moraju dobiti dozvolu za javnu izvođenje od organizacija kao što su Broadcast Music Inc. ili Američko društvo kompozitora, autora i izdavača.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare