Foto: Dmitriy Vinogradov / Sputnik / Profimedia, GOV.ME/S. Matić‚EPA-EFE/IGOR KUPLJENIK, Vesna Lalić/Nova.rs

Profesor Fakulteta političkih nauka Miloš Bešić ocenio je da će na predsedničkom izborima u Crnoj Gori 19. marta biti drugog kruga i da će se u njemu naći aktuelni predsednik Milo Đukanović, ali da je neizvesno ko će od ostalih kandidata u toj trci, iz prvog kruga preći u drugi krug.

„Ono što je izvesno je da će u drugi krug ići aktuelni predsednik. Neizvesnost kada je reč o prvom krugu jeste ko je taj kandidat koji će preći taj prag, dovoljan, da uđe u drugi krug od preostalih kandidata, i ne mislim na bilo kog kandidata. Realnu šansu imaju Jakov Milatović, Andrija Mandić i Aleksa Bečić“, rekao je Bešić za Tanjug.

On je kazao da je crnogorsko biračko telo prilično malo, i da kada neke stranke imaju čvrstu infrastrukturu to je veoma snažan zamajac, kako je rekao, naročito u svetlu činjenice da te partije, a naročito Bečićeva i Mandićeva participiraju u vlasti na lokalnim nivoima u određenom broju opština, i onda, ocenjuje Bešić, imaju tu vrstu kapaciteta da toj organizaciji daju značajan doprinos.

Miloš Bešić
Miloš Bešić

Ipak, rekao je on, ničega toga nema kada je reč o Pokretu Evropa sad Jakova Milatovića.

„Imamo samo jedan mlad i poletan pokret koji je imao taj program koji se zvao Evropa sad, dok su bili ministri Milatović i Spajić, i to duplo povećanje plata koje građani sada gratifikuju. To je sve što ima Evropa sad, čak i njihov politički autoritet, da tako kažem, u smislu harizme, ne odiše onim što bi trebalo nekakvi, vrlo talentovani politički lideri da imaju“, rekao je Bešić.

POGLEDAJTE JOŠ:

On je ocenio da je kampanja Andrije Mandića interesantna, jer kako je rekao, i on je u politici jako dugo, dve decenije, i sada ide sa jezikom pomirenja, očito svestan.

„Ovde je sada ključna stvar to da Mandić može ući u drugi krug ali matematički proračuni trenutno pokazuju da on nema šansi u drugom krugu. Prosto ovo što se zove građanska javnost, ne srpska, ne DPS javnost, nego građanska javnost – to je ona što uglavnom podržava Bečića i Milatovića i imaju rezervu prema jednoj ekstremnijoj nacionalnoj politici koju zastupa Mandić“, ocenio je Bešić.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar