Izrael Palestina rat Foto:EPA-EFE/ATEF SAFADI

Izraelske odbrambene snage (IDF) na društvenim mrežama su objavile snimak razgovora sa vojnikom koji je navodno tokom noći bio u sukobu s pripadnicima Hamasa.

On je rekao kako su hamasovci iskočili iz tunela, ispalili protivoklopne rakete na izraelske snage i pokušali da se popnu na izraelsko oklopno vozilo.

Izraelski vojnici su odgovorili na taj napad i usmerili su avione i napade na hamasovce, deo su ubili, dok je drugi deo pobegao.

„Hamasovci su iskočili iz tunela i bili smo opkoljeni sa nekoliko strana. Počeli su da bas gađaju minobacačima. Zahvaljujući dobroj pripremi uspeli smo da im se suprotstavimo i jedan deo militanata smo ubili, a druge oterali. Nastavljamo sa kopnenim napadima“, rekao je vojnik IDF-a.

Izraelski lideri su izjavili da će Hamas biti zbrisan sa lica Zemlje i da se Gaza nikada neće vratiti na ono što je bila.

Izrael Palestina rat Foto:Tanjug/AP Photo/Ariel Schalit

Ulazak u pojas Gaze podrazumeva borbe od kuće do kuće i nosi ogromne rizike za više od dva miliona civilnog stanovništva. Zvaničnici u Gazi koju vodi Hamas kažu da je više od 8.000 ljudi već ubijeno, a stotine hiljada drugih napustilo je svoje domove.

IDF ima i dodatni zadatak – spasavanje više od 200 talaca, koji su zatvoreni na nepoznatim lokacijama širom Gaze.

Sve najnovije informacije o ratu na Bliskom istoku pratite u našem blogu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar